İsias davası: İddianame, Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesine sunuldu

17 Kasım 2023

Güncelleme: 17 Kasım 2023

A
A

Adıyaman'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde yıkılan ve 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Oteli'yle ilgili olarak 11 sanık hakkında açılan davada, 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istenen iddianame mahkemeye sunuldu.

ZgotmplZ

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tamamlanan soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, KKTC'den sporcu, öğretmen ve tur rehberinin de bulunduğu 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Oteli'nde gerçekleşen depremde 11 sanığın "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçlamasıyla yargılanacağı belirtildi.

Toplamda 5'i tutuklu olan 11 sanık hakkında 2 yıl 8'er aydan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep edildiği ifade edilen iddianame, Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesine sunuldu.

İDDİANAME: SANIKLAR KUSURLU

İddianamede, KKTC Başbakanı Ünal Üstel'in müşteki olarak yer aldığı belirtilirken, bilirkişi raporu sonuçlarına da vurgu yapıldı. Raporda, dosya kapsamında kolon ve kirişlerin etriye aralıkları, kanca özellikleri, bindirme boyları, ankraj ve kenetleme boylarıyla ilgili eksikliklerin bulunduğu, donatı detayı eksikliklerinin binanın yıkılma nedenlerinden biri olabileceği, beton basınç dayanımlarının TS EN 13791 standardındaki değerlendirme kriterlerine göre gerekli şartları sağlamadığının tespit edildiği ifade edildi.

Sanıkların, binanın yapım tarihinde geçerli olan Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik esaslarına yeterince uymadıkları belirtilerek, dönem itibarıyla bilim ve fennin gerektirdiği teknik şartlara aykırı davranarak binanın yıkılmasında kusurlarının bulunduğu kaydedildi.

 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Adıyaman’daki İsias Oteli’nde 35 Kıbrıslı öğrenci ve eğitimci hayatını kaybetti. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar