İsias’tan geriye ayakta kalan tek yer… MYK Haber, ilk kez yarı yıkık haldeki ek binanın içini görüntüledi

6 Şubat 2024

Güncelleme: 6 Şubat 2024

A
A

MYK ekibi davayı takip için ocak ayında gittiği Adıyaman'da, İsias Otel ana binasının arkasında kalan, yarı yıkık halde bulunan ek yapının içini görüntüledi.

ZgotmplZ

6 Şubat günü yıkılan İsias Otel, geride onlarca parçalanmış hayat bıraktı.

Acı olayın izleri ise hâlâ taze…

Saniyeler içinde kum yığınına dönen otelin olduğu alan, bodrum kata yığılmış molozlarla kaplı.

Otele bitişik bodrum ve zemin kattan oluşan ek yapı ise yarı yıkık halde hâlâ ayakta…

MYK Haber ekibi ocak ayında davayı takip için gittiği Adıyaman'da, yarı yıkık halde bulunan ek yapının içini görüntüledi.

Kirişinde Hotel Grand İsias Garaj yazan bodrum katın girişi, enkazdan çıkan demir parçaları ve inşaat molozlarıyla kaplanmış durumda.

Kiimilerine göre garaj, kimilerine göre depo olarak kullanılan bir alan burası.

Ana binaya bağlanan demir merdivenin olduğu kısım da, otelden kopan moloz yığınlarıyla kaplı.

Merdivenin hemen dibinde o günlerden kalan yiyecekler ve otel eşyaları göze çarpıyor. Çuvallar içinde İsias Otel terlikleri, zeytinler, hurmalar, çeşitli kırtasiye malzemeleri zemine savrulmuş halde…

Ayakta kalan yapının zemin katı ise dışardan görülebilir durumda… İçi boş ancak eskiden yaşam olduğunu gösteren tek yer olarak hala yürekleri sızlatıyor.

DEPREM VE İSİAS DAVASI

Türkiye’de 6 Şubat 2023 tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Gazimağusa Türk Maarif Koleji Yıldız Kız ve Erkek Voleybol kafilesinin konakladığı Adıyaman'daki İsias Hotel yıkılmıştı. Oteldeki 39 kişilik kafileden, 3 veli ve 1 öğretmen kendi imkanlarıyla enkazdan sağ kurtulurken, 26 öğrenci, 4 öğretmen ve 5 veli olmak üzere 35 kişi yaşamını yitirmişti. Depremde toplam 49 KKTC vatandaşı hayatını kaybetmişti.

Toplam 72 kişiye mezar olan İsias Otel’e ilişkin dava ise 4-7 Ocak tarihlerinde görüşülmüş ve ara karar açıklanmıştı.

Adıyaman 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dört gün süren duruşmalar sonunda, tutuklu olan 11 sanıktan 5’inin, Ahmet Bozkurt, Efe Bozkurt, Erdem Yıldız, Halil Bağcı ve Mehmet Fatih Bozkurt’un tutukluluk halinin devamına; adli kontrolle serbest olan 6 sanık, Bilge Açık, Hasan Aslan, Mehmet Göncüoğlu, Seda Zeren, Şule Özbek ve Ulviye Bozkurt’un durumunun da aynen devam etmesine karar verilmişti.

Bir sonraki duruşma ise 26 Nisan’da olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar