Irak Cumhurbaşkanı, Ermenistan'da sözde soykırım anıtına çiçek bıraktı

22 Kasım 2023

Güncelleme: 23 Kasım 2023

A
A

Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşid, resmi bir ziyaret kapsamında ziyaret ettiği Ermenistan'da, sözde soykırım anıtını ziyaret etti ve çiçek bırakarak desteğini açıkladı.

ZgotmplZ

Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşid, resmi bir ziyaret kapsamında Ermenistan'ı ziyaret etti.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Vahagn Haçaturyan ile bir araya gelen Reşid, ziyaretin siyasi, kültürel, ekonomik ve turistik alanlardaki iş birliğini güçlendirmeyi amaçladığını belirtti.

Bu ziyaret, bir Irak Cumhurbaşkanının Ermenistan'ı ziyaret ettiği ilk kez olarak tarihi bir öneme sahip.

Cumhurbaşkanı Reşid, Erivan'daki sözde Ermeni soykırımı anıtını da ziyaret ederek çelenk koydu ve çiçek bıraktı.

Reşid, Ermenistan'la çok güçlü coğrafi, kültürel ve sosyal bağlara sahip olduklarını vurgulayarak, iki ülke arasında ticari iş birliği potansiyeli olduğunu ve karşılıklı ziyaretlerin artmasına katkı sağlamak amacıyla Ermenistan ile Irak arasında doğrudan hava ulaşımı kurulması çağrısında da bulundu.

"IRAK'TAKİ ERMENİ TOPLUMUYLA GURUR DUYUYORUZ"

Irak Cumhurbaşkanı Reşid, yaptığı açıklamada, ''Irak'taki Ermeni toplumuyla gurur duyuyoruz. Irak halkıyla bir arada yaşamaları çok eski zamanlardan geliyor.'' ifadelerini kullandı.

Ülkesinin şu anda hizmet sektörü reformlarını ele aldığını anlatan Reşid, Ermenistan gibi "dost" ülkeler de dahil olmak üzere uluslararası toplumun desteğine ihtiyaçları olduğunu dile getirdi.

NİKOL PAŞİNYAN İLE GÖRÜŞTÜ

Irak Cumhurbaşkanı  Abd Al-Latif Jamal Rashid Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile görüşmesinde yaptığı açıklamada, ''Sayın Başbakan, Ermeni Soykırımı ile ilgili olarak Ermeni milletine desteğimi ifade etmek isterim. Ben kişisel olarak Soykırım'ın 100. yıl dönümüne adanmış etkinliklere katıldım.'' ifadelerini kulandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar