İnsan kaçakçılığı ve hırsızlık

Kamalı Haber, 22 Şubat 2024

Güncelleme: 23 Şubat 2024

A
A

İnsan kaçaklığıyla suçlanan zanlı, yaşları 15 ile 40 arasında olan 6 Suriyeli mültecinin cüzdanlarını, pasaportlarını ve cep telefonlarını çalmakla suçlanıyor.

ZgotmplZ

Türkiye'de bir TIR dorsesi içerisinde gizlice KKTC'ye sokulan 6 mülteciyi Lefkoşa'da teslim aldıktan sonra cüzdanlarını, pasaportlarını ve cep telefonlarını çaldığı iddiasıyla Girne Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili detayları aktaran polis, 5 Şubat 2024 tarihinde Girne Limanı'ndan Ş.P.'nin kullanımında bulunan LC 931 plakalı bir TIR'ın dorsesinde yaşları 15 ile 40 arasında olan 6 Suriyeli mültecinin KKTC'ye yasa dışı yollarla sokulduğunu belirtti.

Polis, ''zanlı, bu mültecileri Kırklar bölgesinde teslim aldı. Mülteciler, sınırda tespit edilerek tutuklandı ve ifadelerinde zanlının cep telefonlarını, cüzdanlarını ve pasaportlarını çaldığını belirttiler.'' dedi.

Polis, zanlının insan kaçakçılığı ve hırsızlıkla ilgili iki ayrı soruşturma başlatıldığını belirtti. Zanlının Girne'de 2 gün, Lefkoşa'da ise 3 gün tutuklu kalması talep edildi. Yargıç, zanlının yurt dışına çıkışının yasaklanmasına, haftada bir gün ıspat-ı vücut yapmasına, 30 bin TL nakit teminat yatırmasına ve iki kefilin 250 bin TL'lik kefalet senedi imzalamasına karar verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar