İnsan kaçakçılarının sahile bıraktığı 35 mülteci tutuklandı

Kamalı Haber, 24 Mart 2024

A
A

Dün akşam Karşıyaka'da tespit edilerek tutuklanan 35 mülteci bir gün tutuklu kalacak. İnsan kaçakçılarının bıraktığı mülteciler arasında beş çocuk da yer alırken, kaçakçıların Türkiye tarafından yakalandığı öğrenildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Türkiye’de yakalan iki insan tacirinin dün akşam Karşıyaka Fener Mevkisinde sahil kenarına bıraktıkları 35 mülteci, tutuklanmalarının ardından Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, 23 Mart 2024'te Girne Karşıyaka Sahil kenarında onaylanmamış bir limandan KKTC’ye kaçak yollarla girmeye çalışan iki ile dokuz yaş arası beş çocuk, dört kadın ve 15 ile 50 yaş aralığında 26 erkek olmak üzere toplamda 35 mültecinin Lapta Polis Karakolu’nda görevli polis ekipleri tarafından tespit edildiğini aktardı.

MÜLTECİLER YURDA YERLEŞTİRİLDİ

Mültecileri kaçak yollarla ülkeye sokmaya çalışan şahısların Türkiye Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandığını belirten polis, yürütülen soruşturmanın devam ettiğini belirterek, yakalanan mültecilerin tahkikat maksatlı ilk etapta Yıldız Öğrenci Yurdunda bekletileceğini belirterek bir gün süre ile tutuklu kalmalarını talep etti.

Savcı, mülteci çocukların Sosyal Hizmet görevlileri tarafından ihtiyaçlarının giderileceğini ve konunun bilgilerinde olduğunu ekledi. 

Mahkeme, zanlıların soruşturma maksatlı bir gün tutuklu kalmalarına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar