İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi'nin yeni başkanı Kenan Nafi

19 Mayıs 2023

Güncelleme: 19 Mayıs 2023

A
A

Fahri Zihni’nin ardından İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi’nin yeni başkanı Kenan Nafi oldu.

ZgotmplZ

İngiltere’de Kıbrıslı Türklere ait derneklerin çatı kuruluşu olan İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi (CTCA), Kenan Nafi’yi yeni başkanı olarak belirledi.

Hürriyet'ten Halil Yetkinlioğlu'nun haberine göre, tek aday olarak seçime giren Nafi, konseyin Hornsey Atatürk Okulu’nda düzenlenen yıllık olağan toplantısında 2 yıllığına kuruluşun başkanlığına seçildi.

Fahri Zihni’nin ayrılmasının ardından başkanlık görevini devralacak olan Nafi, CTCA’nın önceliklerinin Türk okulları ve üye kuruluşlarla daha yakın çalışma ve İngiltere genelindeki topluluklarla ilişkilerini güçlendirmek olduğunu belirtti.

Nafi ayrıca CTCA’nın üç yıldır yapılamayan yaz festivalini gerçekleştirmek için çalıştığını ifade etti. 2 Temmuz’da yapılacak olan Kıbrıs Türk Kültür Festivali’ne herkesi davet eden Nafi, “Ekibim ve ben bu yılki Kıbrıs Türk Kültür Festivali’ni organize etmekle meşgulüz. Herkesin 2 Temmuz Pazar günü yapılacak festivale gelmesini ve müthiş kültürümüzün tadını çıkartmasını bekliyorum.” dedi.

Kenan Nafi

Kenan Nafi, 1999 yılında KKTC’den İngiltere’ye taşındıktan sonra eğitimini tamamlamak için Londra’ya yerleşti. Sigorta sektöründe çalışan Nafi, 2013 yılında ESL Sigorta’nın ortağı oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar