İncirli'den göndermeler: Gurur duyacağımız bir başşehrimiz yok

15 Eylül 2022

Güncelleme: 15 Eylül 2022

A
A

CTP LTB Başkan adayı Sıla Usar İncirli, Lefkoşa’nın sadece Lefkoşalıların değil, herkesin başşehri olduğunu kaydederek, bu anlamda Lefkoşa’yı bir başşehir görüntüsüne kavuşturmak zorunda olduklarını belirtti.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefkoşa Milletvekili, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayı Sıla Usar İncirli, Lefkoşa’nın bir başşehir görüntüsüne kavuşması gerektiğini vurguladı.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve LTB eski Başkanı Kutlay Erk ile birlikte Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi’ni (BAÜ) ziyaret eden İncirli, “Gurur duyacağımız bir başşehrimiz yok.” dedi. Lefkoşa’nın sadece Lefkoşalıların değil, herkesin başşehri olduğunu kaydeden İncirli, öğrencilerin de güvenle zamanlarını geçirebilecekleri bir şehir yaratmayı hedeflediklerini kaydetti. 

Üniversiteler ile şehrin buluşmasının önemine işaret eden Sıla Usar İncirli, toplu ulaşımın olmamasının büyük bir eksiklik olduğuna dikkat çekti.

LTB adayı, “Şehri planlarken, bilim kılavuzumuz olacak.” vurgusu da yaptı.

 Ziyaret sırasında konuşan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da, “Lefkoşa, gelen öğrenciyi üniversitesinin ötesinde eğitmeye uygun bir şehirdir. Lefkoşa bugüne kadar hiç böyle bir şehir olmadı.” diye konuştu. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar