İlk arpa sevkiyatı tamamlandı: 6 bin 100 ton daha gelecek

18 Mart 2024

Güncelleme: 16 Nisan 2024

A
A

Türkiye'nin hibe ettiği 3 bin 300 ton arpa bugün geldi. Geriye kalan 6 bin 100 ton arpanın geliş tarihi henüz açıklanmadı. Toplamda 9 bin 400 ton gelecek olan yemlik arpa, 4 bin küçük işletmenin günlük yem ihtiyacının dörtte birini karşılıyor.

ZgotmplZ

Küçükbaş hayvancılığı desteklemek amacıyla Türkiye'nin hibe ettiği 9 bin 400 ton arpanın ilk sevkiyatı bugün öğleden sonra Gazimağusa Limanı'na ulaştı. Bu miktarın, 4 bin küçük işletmenin günlük yem ihtiyacının dörtte birini karşılayacağı belirtildi.

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ile Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, yemlik arpayı taşıyan gemi yanaşırken Gazimağusa Limanı'nda açıklamalarda bulundu.

ORTALAMA 3'TE BİRİ GELDİ

Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın son ziyaretinde küçükbaş hayvancıya destek sözü verdiğini hatırlatarak, 3 bin 300 ton arpanın ilk sevkiyatının geldiğini ve toplamda 9 bin 400 ton olacağını ifade etti.

Hibe arpanın 4 bin küçük ve orta boy işletmenin günlük hayvan yemi ihtiyacının dörtte birini karşıladığını belirten Feyzioğlu, Türkiye ve Kıbrıs Türkü'nün daima el ele olduğunu vurguladı.

Büyükelçi, Tarım Bakanı ve hükümete iş birlikleri ve yakın çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, hayırlı olmasını diledi.

Bakan Çavuş ise 2022-2023 yılının kurak bir yıl olduğunu belirterek, hükümetin ve Türkiye'nin üretimin devamı açısından ciddi katkılar sağladığını söyledi. Çavuş, Türkiye'nin desteğiyle küçükbaş hayvancının kuraklıktan daha az zarar görmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlandığını kaydetti.

Çavuş, yağışların devam etmesi halinde bu yıl kuraklıktan kurtulmayı beklediklerini söyleyerek, hibe arpanın kuraklık döneminde büyük önem taşıdığını vurguladı.

Son olarak, Türkiye ve Büyükelçi'nin destekleriyle, hibeyi açıkladıkları aralık ayından bugüne 30 bin kuzunun anaç hayvana dönüştüğünü belirten Çavuş, bu durumun istikrar ve üreticinin güvenini gösterdiğini ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar