"İlgili üniversitenin mütevelli heyetinde hiçbir zaman yer almadım"

29 Şubat 2024

Güncelleme: 29 Şubat 2024

A
A

UBP milletvekili Öztürkler, hakkında "sahte diploma soruşturmasına adı karışan üniversite ile ilgili" basında yer alan haberlere dair açıklama yaptı.

ZgotmplZ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Ziya Öztürkler, basında yer alan haberlere ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Sahte diploma soruşturmasına adı karışan üniversitenin bazı yöneticileri ile olan fotoğrafları basına yansıyan Öztürkler, konuya ilişkin açıklamasına "Basında yer alan haberlerle ilgili birtakım açıklamalarda bulunmam zaruri olmuştur" diyerek başladı.

7 yıl ODTÜ Kalkanlı yönetim kurulunda yer aldığını, DAÜ mütevelli heyetinde bulunduğunu ve alın teri ile aldığı birçok diploma ve bilimsel yayını bulunduğunu belirten Öztürkler, öz geçmişi hakkında gerekli bilgilere meclis sayfasından ulaşılabileceğini kaydetti.

Öztürkler açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Birçok üniversite akademik çalışmalara katılmış, derslere girmiş ve bilimsel çalışmalarda imzam olan bir akademisyen yönüm de vardır
2020 - 2021 yılında Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesinde de misafir akademisyen olarak projelere katılmam, yüksek lisans eğitimi alan öğrencilere projeler hususunda akademik katkımın olması istenmişti. Bu benim tarafımdan da olumlu karşılanmıştı. İş yoğunluğumdan dolayı bunun devamı gelmemiştir.

2022 yılı itibariyle de ilgili üniversitenin herhangi bir birimde akademik çalışmam olmadığı gibi kadrosunda yer almam da söz konusu değildir. 
Bu açıklamayı yapmışken şunu da belirteyim ilgili üniversitenin mütevelli heyetinde de hiçbir zaman yer almadım. Ha! şunu dikkatinize getireyim akademik gelişimim ve kendimi geliştirmek için üniversitelerde, akademik ortamlarda projelerde yer almaya devam edeceğim. Bu bir eleştiri unsuru değil benim için doğal bir gelişim sürecidir."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar