İki taraftaki statükonun değişmesini istiyorlar

15 Mart 2024

Güncelleme: 15 Mart 2024

A
A

Güney Kıbrıs'taki siyasi parti Volt heyetinin CTP'yi ziyaretinde konuşan Genel Sekreter Asım Akansoy, Ada'nın her iki tarafında da sıkışmış olan statükonun değiştirilmesinin önemine dikkat çekti.

ZgotmplZ

CTP'nin Güney Kıbrıs'taki siyasi partisi Volt tarafından ziyaret edildiği belirtildi.

Akansoy'un yanı sıra CTP heyetinde Dış İlişkiler Sekreteri Fikri Toros ve Örgütlenme Sekreteri Ürün Solyalı da yer aldı.

Volt heyeti ise Eş Başkan Harilaos Velaris, Genel Sekreter ve Avrupa Parlamentosu (AP) adayı Hulusi Kilim ile AP adayı Makarios Druşotis'ten oluştu.

Görüşme sonrasında yapılan açıklamada, Akansoy'un, toplantının yapıcı ve verimli geçtiğini belirttiği ifade edildi. Her iki parti temsilcisinin adadaki sorunlar üzerine fikir alışverişinde bulunduğu ve federal Kıbrıs için kararlılık vurgusu yapıldığı belirtildi.

BM Genel Sekreteri'nin Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin'in göreve başlamasının memnuniyetle karşılandığı ve Holguin'in başarısı için nasıl katkı yapabilecekleri konusunda görüş alışverişinde bulunulduğu ifade edildi.

Akansoy, Güney Kıbrıs'ta yeni bir siyasi parti olarak kurulan Volt'un gösterdiği çabayı takdir ettiklerini ve birçok konuda ortak görüşlere sahip olduklarını dile getirdi. Akansoy, adanın her iki tarafında sıkışmış olan statükonun değiştirilmesinin önemli olduğunu ve bu yönde Volt'un siyasi pragmatik tutumunun işlevsel olabileceğini ifade etti.


 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar