İçişleri Bakanlığı iddiaları araştırıyor

25 Mart 2024

Güncelleme: 25 Mart 2024

A
A

İçişleri Bakanlığı, sosyal medya üzerinden yayınlanan bir programda ortaya çıkan ve kamuoyunda tartışılan konularla ilgili olarak polis soruşturması ve idari inceleme başlattığını duyurdu.

ZgotmplZ

İçişleri Bakanlığı, sosyal medya üzerinden yayınlanan bir programda yer alan yurtdışında doğan KKTC vatandaşları ile ilgili iddialar konusunda polis soruşturması ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.

Bakanlık, yapılan incelemeler sonucunda adı geçen kişilerden birinin çocuklarının doğum kaydı işlemleri sırasında yurttaşlık belgesinin eksik görülmesinin eski kayıtlardan kaynaklandığını belirtti.

Programda adı geçen KKTC vatandaşının aile dosyasında yurttaşlık belgesinin orijinalinin mevcut olduğunu ve bu belgenin Bakanlığın muhaceret sisteminde görüldüğünü açıkladı.

Ayrıca, programda sorgulanan konulardan biri olan vefat etmiş bir vatandaşın yurttaşlık belgesi üzerindeki düzenlemeye ilişkin yapılan incelemeler sonucunda, belgenin düzenlenme şeklinin standart bir uygulama olduğu ve yasalara uygun olduğu belirtildi.

İçişleri Bakanlığı, iddia edilen konulara yönelik olarak KKTC vatandaşlarının yasal hakları ve özel bilgilerine saygı gösterilerek polis soruşturması yapılması talebinde bulunduğunu ve ayrıca detaylı bir idari inceleme başlattığını ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar