"Hükümet, faturayı vatandaşa ödetiyor"

16 Mayıs 2024

Güncelleme: 16 Mayıs 2024

A
A

Halkın Partisi Başkanı Özersay, bir yılı aşkın süredir dağıtılamayan hız tespit kamerası cezalarının tahsilinin gecikmesi nedeniyle, devletin yüz milyon TL'nin üzerinde zarara uğratıldığını savunarak, "Bu bedeli halk değil, siyasiler ödemeli" dedi.

ZgotmplZ

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, hız tespit kameraları cezalarında, devletin 100 milyon TL’nin üzerinde zarara uğratıldığını belirterek, eleştirilerde bulundu.

Özersay, yazılı açıklamasında, bu cezaların geriye dönük toplu bir şekilde gönderilmesinden bahsedildiğini belirterek, gecikmeden ve enflasyondan dolayı devletin ciddi bir zarara uğratıldığını savundu.

“Bu bedeli halk değil, zarara sebep olan siyasiler ödemelidir” diyen Özersay, bu yapılanın, ödeme açısından da vatandaşı çok zora sokacağını kaydetti.

Kudret Özersay, hükümete, sebze fiyatları ile et fiyatları konularında da eleştirilerde bulunarak, hükümeti, "kötü yönetim", "yönetim beceriksizliğiyle devleti zarara uğratmak" ve bunun faturasını vatandaşa ödetmekle suçladı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da konuya dikkati çeken Özersay, tahsil edilemeyen cezanın aynı zamanda Maliye'nin fazladan borçlanmasına ve bunun için de faiz ödemesine neden olunarak da zarara uğratıldığını savundu.

Özersay, paylaşımında şunları kaydetti:

"Devlet hız tespit kamera (radar) cezalarından yılda toplam 75 milyon TL civarında bir gelir elde ediyorsaydı, son 1,5 yıldır radar cezaları dağıtılmadığı için 100 milyon TL’nin üzerinde bir rakam tahsil edilmesi gerekirken, insanlara bildirilmediği için tahsil edilemedi demektir. Şimdi tüm cezalar topluca geriye dönük olarak gönderilecekmiş! Türk Lirasındaki değer kaybı, enflasyon dikkate alınacak olursa 1,5 yılda devletin uğradığı zarar nedir acaba? Bu zarardan kim sorumludur? Peki beceriksizlik sonucunda bu rakam tahsil edilemediği için Maliye bu oranda fazladan bir borçlanmaya giderek ve ona da faiz ödeyerek zarara uğratılmış olmadı mı? Peki bu fazladan borçlanmanın yarattığı faizin sorumlusu kimdir? Sebze fiyatlarını fiyat denetimi yaparak ucuzlatacaklardı, yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Et fiyatlarını ucuzlatacaklardı, önce yasak koydular sonra ithalat izni verdiler ama kaosun önüne geçemediler, onu da yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Kötü yönetim, yönetim beceriksizliği devletin zarara uğratılmasına ve bu paranın vatandaşın cebinden çıkmasına neden olur!"

Trafik Dairesi Müdürlüğü, kaynak yetersizliğinden dolayı 2023 yılında ihaleye çıkılamadığı için Şubat 2023’ten bu yana tebligatları yapılamayan hız tespit kamerası ceza bildirim formlarının tebliğ edilebilmesi amacıyla geçtiğimiz günlerde ihaleye çıkmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar