Hristodulidis'in ana gündemi Türkiye

21 Mart 2024

Güncelleme: 22 Mart 2024

A
A

Rum lider Nikos Hristodulidis Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüştü. Basına yaptığı açıklamada Hristodulidis, Kıbrıs konusunda ilerleme sağlanmadan AB-Türkiye ilişkilerinde gelişme olamayacağını belirtti.

ZgotmplZ

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

Rum lider Nikos Hristodoulidis, Belçika'da düzenlenen Avrupa Konseyi zirvesinde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi. 

Hristodoulidis, Guterres ile Kıbrıs sorununu, BM elçisi Maria Angela Holguin'in adaya yaptığı ikinci ziyaretin sonuçlarını ve planlanan sonraki adımları ele alacaklarını belirtti.

Ayrıca Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile ortak bir toplantı yapacaklarını da ifade etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron (solda) ile  Rum Yönetimi Lideri Nikos Hristodulidis (sağda) 

Bu toplantıda, Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki ilişkilerin ele alınacağını ve Kıbrıs sorunundaki ilerlemelerin bu ilişkilerin gelişmesi için önemli olduğunu vurguladı.

Hristodoulidis, Türkiye'nin son açıklamalarının konulara yardımcı olmadığını ancak tartışmaları sürdürmek için hazır olduklarını belirtti. İlerleme sağlanabilmesi için Kıbrıs sorununda adımlar atılması gerektiğini söyledi

AB Konseyi Başkanı Charles Michel (sağda) ile  Rum Yönetimi Lideri Nikos Hristodulidis (solda) 

Basına konuşan Hristodoulidis, Lefkoşa'nın AB-Türkiye ilişkilerinin gelişmesini desteklediğini ancak belirli koşullar altında olduğunu ifade etti. Kıbrıs konusunda ilerleme sağlanmadan AB-Türkiye ilişkilerinde gelişme olamayacağını belirtti.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar