Hristodulidis, Tatar-Guterres görüşmesini olumlu karşıladı

30 Mart 2024

A
A

Rum lider Hristodulidis, 5 Nisan'da yapılacak Cumhurbaşkanı Tatar - BM Genel Sekreteri Guterres görüşmesini olumlu olarak niteledi ve Guterres'in müzakerelerin yeniden başlaması çabasına daha aktif katılmasını istediklerini söyledi.

ZgotmplZ MYK

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres arasında 5 Nisan’da New York’ta yapacağı görüşmeyi değerlendirerek, olumlu bir gelişme olarak nitelendirdi.

Rum basınından Fileleftheros gazetesinin haberine göre dün görüşme ihtimalini yorumlaması istenen Hristodulidis, bunun olumlu bir gelişme olduğunu söyleyerek, BM Genel Sekreterinin müzakerelerin yeniden başlaması çabasına aktif bir şekilde katılmasını istediklerini dile getirdi.

"GUTERRES, TÜRK LİDERİN DE GÖRÜŞMEK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ"

Tatar-Guterres görüşmesinin BM Genel Sekreterinin kendisine aktardığı düşüncelerle ilgili olup olmadığının sorulması üzerine ise Hristodulidis “BM Genel Sekreteriyle görüştüğümüzde bana yapacağımız görüşme kamuoyuna açıklanır açıklanmaz Kıbrıs Türk liderinin de hemen BM Genel Sekreteriyle görüşmek istediğini söyledi. Tatar-Guterres görüşmesinin bu çerçevede gerçekleşeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Bunu önemli bir olay olarak addettiğini ve böyle bir görüşmenin yapılacak olmasının olumlu bir gelişme olduğunu dile getiren Hristodulidis, BM Genel Sekreterinin müzakerelerin yeniden başlaması çabasına daha aktif katılmasını istediklerini yineledi.

Zamanın geçmesinin, hedefe ulaşma konusunda yeni oldu bittiler ve daha çok zorluklar meydana getirdiğini öne süren Hristodulidis, Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili müzakerelerin yeniden başlaması için mümkün olan her şeyi yapacaklarını söyledi.

Hristodulidis “BM Genel Sekreteri benimle sürecin ilerlemesi için sahip olduğu fikirlerden bazılarını paylaştı, ben bunlara olumlu karşılık verdim ve umarım Türk tarafı da bunlara olumlu karşılık verir” dedi.

Hristodulidis, BM Genel Sekreteri Guterres'in Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlamasına yönelik bazı düşünceleri olduğunu açıklamış ve Guterres'in bu düşüncelerine olumlu yanıt verdiklerini ve Türk tarafının tepkisini beklediklerini ifade etmişti.

Bu gelişmelerin ardından Guterres, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı New York'ta görüşmeye davet etti. Görüşmenin 5 Nisan'da BM merkezinde gerçekleşeceği öğrenildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar