Hristodulidis, Guterres'in düşünceleri için Türk tarafını bekliyor

25 Mart 2024

Güncelleme: 29 Mart 2024

A
A

Rum lider Nikos Hristodulidis, Guterres'in müzakerelerin yeniden başlamasına yönelik bazı düşünceleri olduğunu açıkladı. Bu düşünceleri olumlu yanıt verdiklerini belirten Hristodulidis, Türk tarafının tepkisini beklediklerini ifade etti.

ZgotmplZ

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlamasına yönelik bazı düşünceleri olduğu belirtildi.

Rum lider Nikos Hristodulidis, Guterres'in bu düşüncelerine olumlu yanıt verdiklerini ve Türk tarafının tepkisini beklediklerini ifade etti.

Hristodulidis, Guterres ile gerçekleştirdiği Brüksel'deki görüşmenin olumlu geçtiğini ve önümüzdeki dönemde barış görüşmelerinin yeniden başlamasına dair işaretlerin olabileceğini dile getirdi.

Guterres'in desteklediği düşünce ve fikirlerin müzakerelerin yeniden başlamasına yardımcı olabileceğine inandığını belirten Hristodulidis, bu durumun aynı zamanda Avrupa-Türkiye ilişkilerini de etkileyebileceğini söyledi.

Hristodulidis, Türkiye'nin AB ile ilişkilerinin güçlendirilmesinin olumlu gelişmelere yol açabileceğine inandıklarını ve bu doğrultuda çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

BM Genel Sekreteri'nin kişisel olarak adım atıp atmayacağı veya Kıbrıs'taki liderleri bir araya getirip getirmeyeceği konusundaki sorulara yanıt veren Hristodulidis, Guterres'in kişisel çabalarının önemli olduğunu ancak fikirlerini kamuoyuyla paylaşmak istemediğini ifade etti.

Hristodulidis, Kıbrıs'tan Gazze'ye yardım sağlamayı amaçlayan "Amalthea" girişimi ile ilgili çabaların devam ettiğini ve birçok ülkeden büyük ilgi gördüğünü söyledi. Ayrıca, bu konuda üst düzey yetkililerin katıldığı toplantıların düzenlendiğini ve girişimin uygulanmasına devam edileceğini vurguladı.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar