Holguin, liderlerin ''halkı dinlemesini'' umuyor

8 Mayıs 2024

Güncelleme: 8 Mayıs 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar ile görüşmesinin ardından konuşan Holguin Cuellar “yapıcı bir görüşme yaptığını” ifade ederek, ''herkes ilerlemek istiyor ve artık bir şeyler yapmak liderlerin sorumluluğunda. Umarım insanları dinleyebilirler.'' yorumunda bulundu.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın  Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar ile 3'üncü görüşmesi 1 saat sürdü. Holguin’e danışmanı Patti Londono eşlik etti.

Holguin, Rum lider Hristodulidis ile görüşmesinden sonra Tatar ile bir araya geldi.

Genel Sekreter tarafından göreve atanmasının ardından adada iki taraf arasında müzakerelerin yeniden başlamasına yönelik ortak zemin arayışında bulunmak üzere adaya üçüncü ziyaretini yapan Holguin’in 14 Mayıs’a kadar adada temaslarda bulunması bekleniyor.

HOLGUİN: YAPICI BİR GÖRÜŞME

Holguin Cuéllar, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüşmesi sonrasında basına açıklamalarda bulundu.

Holguin, Cumhurbaşkanı Tatar ile “yapıcı bir görüşme yaptığını” ifade ederek, görüşmede Cumhurbaşkanı Tatar’ın pozisyonunu yinelediğini söyledi.

Holguin, Cumhurbaşkanı Tatar ile görüşmesinde, bazı ülkelere yaptığı ziyaretlerden bahsettiğini, uluslararası toplumun Kıbrıs'ta kalıcı çözümü desteklemesinin önemli olduğunu düşündüğünü aktardığını belirterek, ''Artık sorumluluk liderlerdedir.'' dedi.

Kolombiyalı diplomat, Kıbrıs’a ziyaretlerde bulunduğu aylarda, sivil toplum kuruluşlarından, özel sektörden birçok kişiyle, gençlerle bir araya geldiğini belirterek, “Herkes ilerlemek istiyor ve artık bir şeyler yapmak liderlerin sorumluluğunda. Ve umarım insanları dinleyebilirler.” dedi.

DAHA ÖNCE İKİ KEZ GÖRÜŞTÜ

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres tarafından, 5 Ocak’ta 6 ay süreyle iki taraf arasında yeni ve resmi bir sürece geçilebilmesi için ortak zemin olup olmadığını araştırmak amacıyla görevlendirilen Holguin, 30 Ocak ve 11 Mart'ta Kıbrıs'a iki ayrı ziyaret gerçekleştirerek liderlerle görüşmüştü.

Mart ayındaki ziyarette Holguin, Meclis'te temsil edilen, UBP, CTP, DP ile Meclis'te temsil edilmeyen HP'yi ziyaret ederek görüştü. Holguin, YDP ile bir görüşme gerçekleştirmemişti.

Holguin Pazartesi günü Ankara'da Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya geldi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar