Holguin Cuellar'dan Harmancı'ya, iki toplumlu dayanışma mesajı

11 Mart 2024

Güncelleme: 12 Mart 2024

A
A

Mehmet Harmancı'yı ziyaret eden Holguin Cuellar, Lefkoşa Türk ve Rum Belediyeleri tarafından hazırlanan Lefkoşa Master Planı'nın önemini vurguladı.

ZgotmplZ

 Liderler ve iki toplumdan temsilcilerle görüşmek üzere ada bulunan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar, Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı'yı ziyaret etti.

Görüşmenin başında, Harmancı Holguin'e, Lefkoşa Türk ve Rum Belediyeleri tarafından hazırlanan Lefkoşa Master Planı ile iki toplum arasında bir köprü oluşturacaklarını ve güven artırıcı bir önlem olacağını düşündüklerini belirterek, LTB ile Lefkoşa Rum Belediyesi'nin üzerinde anlaştığı Kanlıdere Projesi ile ilgili görselleri hediye etti.

Harmancı, Holguin'i LTB'de görmekten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Holguin'in görevini ve iki toplum arasında köprü kurmanın zorluğunu anladığını belirtti. Ayrıca, Holguin'in mevcut durumu kapsamlı bir şekilde anladığını ve farklı bir bakış açısıyla iki toplumu yakınlaştıracak unsurları masaya koyacağına inandığını söyledi.

Harmancı, yeni sürece katkı sağlamaya hazır olduklarını vurgulayarak, engellerin aşılması için bir yol bulunması gerektiğini dile getirdi.

Holguin'in görevi aldıktan sonra Kıbrıs'a ikinci ziyaretini gerçekleştirdiği ve liderlerle görüştüğü belirtildi. Önümüzdeki günlerde ise siyasi parti temsilcileriyle de görüşmesinin beklendiği aktarıldı.

Harmancı, yeni sürece katkı koymaya gönüllü olduklarını da vurgulayarak engellerin aşılmasının bir yolunun bulunması gerektiğini kaydetti.

Görevi aldıktan sonra Kıbrıs’a ikinci ziyaretini yapan ve bugün liderlerle görüşen Holguin'in, önümüzdeki günlerde siyasi parti temsilcileriyle de görüşmesi bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar