Her yerden sahte belge fışkırıyor: Sahte kira sözleşmesi ile oturma izni aldı

26 Mart 2024

A
A

Geçtiğimiz yıl, bir şahsın sahte kira sözleşmesiyle oturma izni aldığı ortaya çıktı. Polis şahsı ve olayla ilgili başka bir kişiyi tutukladı.

ZgotmplZ Temsili

2023 yılı içerisinde, 69 yaşındaki Z.B.T.(K)’nin sahte kira sözleşmesi düzenleyerek, oturma izni temin ettiği tespit edildi.

Polisten yapılan açıklamaya göre Z.B.T., KKTC’de oturma izni alabilmek maksadıyla, mal sahibinin bilgisi ve izni olmadığı halde, İskele’de bulunan bir apartman dairesi için sahte kira sözleşmesi düzenleyip tedavüle sürmek suretiyle, sahte beyanla oturma izni temin etti.

Olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine yürütülen ileri soruşturmada, Z.B.T. ile meselede bağlantısı olduğu tespit edilen H.D.(K-47) tutuklandı. 

DARP ETTİĞİ KİŞİNİN BURNUNU KIRDI

Öte yandan, 23 Mart günü, saat 04:00 sıralarında, Gazimağusa’da, tartışan iki kişiden A.Z.(E-20), D.D.(E-26)’nin vücudunun muhtelif yerlerine vurarak D.D.'yi ciddi şekilde darp edip burun kemiğinin kırılmasına sebep oldu. A.Z. tutuklandı.

İŞYERİNDE HAVA TÜFEĞİ BULUNDU

Bir diğer olayda; Lapta’da faaliyet gösteren bir işletmede, 25 Mart'ta Veteriner Dairesi, Gümrük ve Rüsumat Dairesi ile Polis Ekipleri tarafından yapılan kontrolde, kanunsuz tasarruf edildiği tespit edilen bir adet hava tüfeği emare alınarak, işyeri işletmecisi E.K.(E-55) aleyhinde yasal işlem başlatıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar