HDP lideri Mithat Sancar'dan Kılıçdaroğlu'na çağrı

7 Mart 2023

A
A

HDP lideri Sancar, Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrı yaparak, "İşi ilk turdan bitirelim." dedi.

ZgotmplZ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Mithat Sancar, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na görüşme daveti yaptı.

HaberTürk canlı yayınında Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtlayan Sancar, “Seçim ikinci tura kalırsa ne yapacağımızı konuşmamıza gerek yok, ilk turdan bitirelim.” dedi.

Sancar, Kılıçdaroğlu’nun adaylığı hakkında da “Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hayırlı olsun diyeyim ve ekleyeyim, kendisini bizlerle görüşmeye bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Muhalefetin ortak adayıyla uzlaşmak istediklerini vurgulayan Sancar, bu konuda yapıcı bir çaba ortaya koyacaklarını açıkladı.

Sancar konuşmasına şöyle devam etti:

  • Yolsuzluk, rant, hırsızlık, yozlaşma ve bütün bunların yarattığı bütün olarak rejim unsurlarını masaya yatırmalıyız. Yeni anayasa hiç şüphesiz talebimizdir. Temel ilkelerde mutabakat ve yol haritasına ihtiyaç var. 
  • Temel konularda mutabakat olursa, güçlü demokrasi, acil onarım, bunu sağlamlaştıracak anayasa konularında uzlaşma olursa Meclis'te en güçlü şekilde temsil edilecek oy oranını hedefliyoruz.
  • “Toplum değişim iradesinden vazgeçmez.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar