HADO, Taşucu-Girne arası da çalışacak

25 Ocak 2023

Güncelleme: 26 Ocak 2023

A
A

Hatay'dan, Girne ve Gazimağusa'ya karşılıklı seferler düzenleyen HADO, artık Taşucu-Girne arası da yolcu taşıyacak.

ZgotmplZ

KKTC seferlerine mevsim koşulları ve meteorolojik nedenlerden dolayı ara veren Hatay Deniz Otobüsü (HADO), yeni seferlerine başlıyor. 

HADO, Hatay'dan haftada iki kez Girne, bir kez de Gazimağusa olmak üzere 3 sefer düzenliyor.

İlk sefer 19 Mayıs 2022 tarihinde Girne'ye gerçekleşmişti. Geçen sürede toplam 25 bin yolcunun taşındığı açıklanmıştı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, HADO'nun iki ülke arasındaki sefer sayısını ve deniz otobüsü sayısını yakın gelecekte artıracağını açıkladı. Buna göre, Hatay ile Girne ve Gazimağusa seferlerine ek olarak Taşucu-Girne seferleri de başlayacak.

Arıklı, ayrıca Kıbrıs Türk Denizcilik İşletmeleri'nin de yeni RoRo gemisi ile Girne-Taşucu seferlerine başlayacağını duyurdu.

Bakan Arıklı bu açıklamayı bugün HADO Genel Müdürü Bülent Ok ve HADO KKTC Temsilcisi, Rotam Denizcilik Direktörü Hakan Uygun’u kabulünde yaptı.

Kabulde konuşan HADO Genel Müdürü Bülent Ok da, Arıklı'nın ifade ettiği üzere Hatay ile Girne ve Gazimağusa seferlerine ek olarak Taşucu-Girne seferlerini başlatma kararı aldıklarını işaret ederek, bu çerçevede gemi sayısının da 3’e çıkarılacağını kaydetti.

Ok, bu konuları detaylandırmak için Hatay Belediyesi olarak Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’yı Hatay’a davet ettiklerini sözlerine ekledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar