Hasgüler, yaşanan süreçle ilgili kurumları hedef gösterdi

12 Mart 2024

Güncelleme: 12 Mart 2024

A
A

KSTU soruşturmasında tutuklanan ve teminatla serbest bırakılan Mehmet Hasgüler, ülkede her şeyin çivisinin çıktığını belirterek, ülkedeki kurumların seçerek muamele yaptığını iddia etti.

ZgotmplZ

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde devam eden soruşturma kapsamında 8 bin Dolar rüşvet aldığı iddiasıyla tutuklanan ve teminatla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan YÖDAK'ın eski üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Hasgüler, duruşmanın ardından basına açıklamalarda bulundu.

Kıbrıs Postası'nda yer alan habere göre, iddiaların tamamını reddeden Mehmet Hasgüler, ülkede her şeyin çivisinin çıktığını belirterek, “Bizden önce eczacılar, doktorlar... Muhalefet seçerek muhalefet yapıyor, polis, yargı seçe seçe muamele yapıyor" iddiasında bulundu.

Hasgüler, üniversitenin kuruluşundan beri YÖDAK’ta olduğunu belirterek neler olduğunu da çok iyi bildiğini söyledi.

“Mücadelemize devam edeceğiz, ülkemizin temiz toplum olmasını istiyoruz” diyen Hasgüler, ülkemizde buna benzer olaylarla daha da karşılaşılacağını kaydetti.

Hasgüler konuşmasına şöyle devam etti:

“Başbakan'ın yakın olan birinin ülkeyi neden terk ettiğini bize söylesinler. Tatar'ın yakını da bu üniversiteden diploma aldı mı? Polislerin içinde kaç tane subay, kaç ordu mensubu aldı? Kaç müdür müsteşar aldı? Bulacak mıyız yoksa mezarlıktan çıkmak için bizi mi çıkış bileti yaptınız?  Bundan sonra tek görevimiz yozlaşmış sistemle mücadele etmek. Seçerek rüşvetçilik iddiasında bulunuyorlar!”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar

İlginizi Çekebilir