Harmancı Bezak'a iletti: AB’nin fonları Lefkoşa’nın iki tarafına da eşit dağılmalı

5 Nisan 2024

Güncelleme: 5 Nisan 2024

A
A

Slovakya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Bezak'ı kabul eden LTB Başkanı Harmancı, görüşmede projeler için AB fonlarının Kıbrıslı Türklere daha az ayrılmasının en önemli sorunlardan olduğunu belirtti.

ZgotmplZ

Slovakya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Martin Bezak, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı’yı ziyaret etti.

Görüşmede Başkan Harmancı, Büyükelçi Bezak’a Belediyenin çalışmaları, uluslararası ilişkileri ve projeleriyle ilgili bilgi verirken, Bezak da Slovakya Elçiliği’nin organize ettiği siyasi partilerin bir araya geldiği toplantılar hakkında Başkan Harmancı’ya bilgi verdi ve bu toplantıların birine Başkanı Mehmet Harmancı’yı misafir konuşmacı olarak davet etti.

"EN ÖNEMLİ ZORLUK, FONLARIN KIBRISLI TÜRKLERE AZ AYRILMASI"

Görüşmede dış kaynaklı altyapı projeleri ve ihale süreçleri hakkında Bezak’a bilgi aktarırken, en önemli zorluğun dış kaynaklı fonların Kıbrıslı Türklere az ayrılması olduğunu kaydeden Harmancı, AB’nin sağladığı fonların Lefkoşa’nın iki tarafına da eşit dağılmamasının en önemli sorun olduğunun altını çizdi.

Başkan Harmancı ayrıca LTB’nin kuruluşundan itibaren tanınmışlık konuları ve Belediyenin girişimleri ile ilgili de bilgi verirken, Belediyenin şu anda uluslararası arenada sahip olduğu üyeliklerden ve çeşitli ülkelerle olan temaslarından da bahsetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar