Hamzaoğulları, stabil para birimine geçilmesini istiyor

12 Mart 2024

Güncelleme: 13 Mart 2024

A
A

CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları, 31 Mart seçimlerinden sonra Türkiye'nin müzakerelere başlayacağını ve dövizin daha da yükseleceğini savundu. Hamzaoğulları, kaçak taşımacılığın önüne geçilmesini istedi.

ZgotmplZ

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu güncel konuşmalarla devam etti.

CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları’nın, “Kamu Taşımacılığı” konulu güncel konuşmasına narenciyede yaşanan sorunlara değinerek başladı.

Hamzaoğulları, mandorada 5.5 TL olarak belirlenen fiyatın döviz bazında kaybettiği değere işaret ederek, stabil para birimine geçmenin aciliyetini dile getirdi. Hamzaoğulları, 31 Mart seçimlerinden sonra Türkiye'nin müzakerelerin başlaması için adım atacağını ve dövizdeki rakamların daha da yükseleceğini savundu.

Okullarda eylül ayında başlayan taşımacılıkta sözleşme imzalanmamasından dolayı her taşımacının 80 bin TL civarı kaybı olduğunu ifade eden Hamzaoğulları, yetkililerin taşımacılık alanında var olan 2 birliğe de danışmadan adım atmasını eleştirdi.

Hamzaoğulları, taksicilerin yaşadıklarına da örnek vererek, kaçak taşımacılığın önüne geçilmediği sürece taksicilerin sorunlarının çözülemeyeceğini belirtti. Hamzaoğulları, kaçak taşımacılığın caydırıcı cezalarla kısa sürede önlenebileceğini söyledi.

Güney Kıbrıs'ta T izinlerinin hangi kriterlerle nasıl verildiğini anlatan Hamzaoğulları, toplu taşımacılığın da nasıl geliştirilebileceğiyle ilgili örnekli öneriler verdi.

ÇAVUŞ: YANLIŞ OLUR

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, Hamzaoğulları’nın "31 Mart’tan sonra müzakerelerin başlayacağı” iddiasına değinerek, Türkiye’nin komşularıyla ilişkilerini geliştirmek istemesini yerel seçimlerin bitişine bağlamanın hata olduğunu söyledi.

Mandora ürünüyle ilgili yapılan çalışmalar sonucunda hükümetin bir maliyet belirlendiğini ve bunun bir ilk olduğunu belirten Çavuş, ödemeler için de saha çalışmalarının devam ettiğini yineledi.

Her ülkede yanlışa düşen kişiler olabileceğini, kişilerin yanlışlarını hükümete mal edilmesinin doğru olmadığını söyleyen Çavuş, “Bunların ortaya çıkması da hükümetin desteğiyle oldu” dedi.

Çavuş, geçmişte toplu taşımacıların yaşadığı sorunları dile getirerek, önceden araçların güneye dahi geçemediğini hatırlattı.

Hamzaoğulları, yeniden söz alarak dövizin şu anki haline bakarak 31 Mart’tan sonra ne duruma geleceğinin kimse tarafından kestirilemeyeceğini kaydetti.

Kendisinin stabil para birimine geçilmesinin kaçınılmazlığına işaret etmek istediğini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar