Hamas, rehinelerin serbest bırakılması için şartını açıkladı

13 Kasım 2023

Güncelleme: 14 Kasım 2023

A
A

Hamas, ellerinde bulunan 70 çocuk ve kadın rehineyi serbest bırakmaya hazır olduklarını duyurdu. Ancak, Hamas, bu adımı sadece 5 günlük bir ateşkes koşuluyla gerçekleştireceklerini belirtti.

ZgotmplZ

İzzeddin el-Kassam Tugayları, ellerinde bulunan 70 çocuk ve kadın rehineyi serbest bırakmaya hazır olduklarını belirtti.

Ancak Hamas, bu adımı sadece 5 günlük bir ateşkes durumunda atacaklarını açıkladı.

7 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalarda, Hamas'ın elinde 239 İsrailli esir bulunduğu bildirilmişti.

Hamas'ın sözcüsü Ebu Ubeyde, ateşkesin sadece rehinelerin serbest bırakılmasını değil, aynı zamanda Gazze'ye insani yardımın ulaşmasına yönelik engellerin kaldırılmasını da içerdiğini belirtti. Bu teklife İsrail cephesinden nasıl bir yanıt geleceği ise merak konusu.

ÇATIŞMALARDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı, çatışmaların başladığı 7 Ekim sabahı kapsamlı saldırılar düzenlerken, aynı dönemde İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail'e göre, çatışmalarda ölen İsraillilerin sayısı 1200, yaralananların sayısı ise 5 bin 132. Gazze'de ise ölenlerin sayısı 11 bin 180'i aşarken, bu kişilerin çoğunluğunu çocuklar ve kadınlar oluşturuyor.

Batı Şeria ve Kudüs'te ise İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 188 Filistinliyi öldürdü. Ayrıca, İsrail ordusunun Gazze'deki hastaneleri zorla tahliye etmek için yerleşkeleri veya ana binaları vurduğu bildirildi, bu saldırılarda yüzlerce kişi hayatını kaybetti veya yaralandı.

8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda ise İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 74 Hizbullah mensubunun öldüğü belirtildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar