Halkın Partisi, Güzelyurt'a imar planı istiyor

22 Mart 2024

Güncelleme: 22 Mart 2024

A
A

Halkın Partisi, Güzelyurt için en kısa sürede imar planı yapılması çağrısında bulundu.

ZgotmplZ

Halkın Partisi (HP) Güzelyurt İlçe Başkanı Aykut Erişir, en kısa sürede Güzelyurt için imar planı yapılması çağrısında bulundu 

Erişir'in yazılı açıklamasına göre, bölgede son dönemde artan arazi satışları ve çok katlı binalar için verilen izinlerin, inşaat patlaması ve nüfus yoğunluğu yaşanmasına yol açabileceği belirtildi. Bu nedenle, kanalizasyon, su temini, yol, okul, hastane ve elektrik tüketimi gibi altyapı ihtiyaçlarının belirlenerek planlanması gerektiği vurgulandı.

Erişir, geç kalmadan yasaklayıcı olmayan, gelişimin önünü açacak bir imar planının Güzelyurt'un planlı gelişmesini sağlayacağını belirtti. Tarım arazilerinin korunması, kat sınırlamalarının bölgeler halinde belirlenmesi, kırsal kesimin nasıl gelişip kalkınacağının belirleneceği bir imar planının önemine dikkat çekti.

Aykut Erişir, kısa vadeli menfaatler uğruna yapılan plansız gelişimin ülkeyi yıkıma sürükleyeceğini ifade ederek, planlamanın önemine vurgu yaptı ve en erken zamanda bu yönde bir çalışmanın başlatılması gerektiğini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar