Güzelyurt'ta çalışmayan lambalar Türkiye'nin katkısıyla değişiyor

28 Kasım 2023

A
A

Güzelyurt bölgesinde çalışmayan yol lambaları Türkiye Cumhuriyeti'nin katkısıyla değiştiriliyor. Girne bölgesinde de benzer çalışmaların yapılacağı açıklandı.

ZgotmplZ

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Güzelyurt Belediye sınırları içinde devam eden ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen yol aydınlatma bakım onarım çalışmalarını yerinde inceledi.

 Arıklı, Karayolları Dairesi’nin kısıtlı imkânlara rağmen vatandaşın talepleri doğrultusunda yaratıcı formüllerle çalışmalar yaptığını belirtirken, bu projenin finanse edilmesini sağlayan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, T.C. Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi (KEİ) ve işbirliği yapan tüm belediyelere teşekkür etti.

Geçtiğimiz haftalarda, ülke genelinde ana arterlerde bulunan ancak çalışmayan yol aydınlatma sistemlerinin bakım onarım çalışmalarına başlanmıştı.

 Lefkoşa Belediyesi, Gönyeli-Alayköy Belediyesi, Gazimağusa Belediyesi, Mesarya Belediyesi ve Çatalköy-Esentepe Belediyesi’nde de çalışmalar devam ediyor.

Güzelyurt Belediyesi'nde başlayan bu çalışmaların hava koşullarının elverişli olması halinde iki-üç gün içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Bu çalışmaların ardından Girne Belediyesi sınırları içinde benzer çalışmalara geçileceği belirtiliyor. Ana arterlerde bulunan, ancak çalışmayan aydınlatma sistemlerinin tamir edileceği vurgulanıyor. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı, sürücülerden trafik kurallarına uymalarını ve çöp atmamalarını istedi.

Ayrıca, bakan yamalama çalışmalarını da inceledi ve batıda devam eden yamalama çalışmalarının tamamlanmasının ardından bölgede girilmeyecek derecede bozuk yol kalmayacağını söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar