Gürcafer, meydan okudu: İnsan kaçakçılığı ile ilgili soruşturma ben ve oğlumdan başlasın

30 Mart 2024

Güncelleme: 31 Mart 2024

A
A

KTİMB Başkanı Gürcafer, insan kaçakçılığı iddiasıyla ilgili yalnızca Serdinç Maypa’nın değil, Maypa'nın iddialarını içeren şikayetçilerle ilgili de soruşturma yapılması gerektiğini belirterek, soruşturmanın kendisi ve oğlundan başlamasını istedi.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, Serdinç Maypa’nın "insan kaçakçılığı yapıyorlar’" iddiaları üzerine kamuoyunu bilgilendirmek için yaptığı basın açıklamasının insan kaçakçılığı hususunda bir itirafmış gibi sosyal medyada pazarlanmaya çalışıldığını kaydetti.

Açıklamada, “Tıpkı Sayın Kudret Özersay’ın ve CTP Milletvekili Ongun Talat’ın dediği gibi olsun. Yalnızca Maypa değil, Maypa’nın iddiaları ile ilgili olan şikayetçilerle ilgili de soruşturma yapılsın. Hatta ve hatta bugün itibarı ile şahsım, başkanı olduğum birliğim ve oğlumdan başlasın soruşturma. Ama ak koyunla kara koyun ortaya çıksın." diyen Gürcafer, "Herkes iddiasının arkasında dursun. Dursun da soruşturma neticesinde başını dik tutarak toplumun yüzüne baka baka ‘evet ben bu işi yaptım veya evet ben bu iftirayı attım’ diyebilsin.” ifadelerini kullandı.

KTİMB Başkanı Gürcafer, bugün yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi:

“AÇIKLAMALARIM İNSAN KAÇAKÇILIĞI HUSUSUNDA BİR İTİRAFMIŞ GİBİ SOSYAL MEDYADA PAZARLANMAYA ÇALIŞILIYOR”

Sayın Maypa’nın 'insan kaçakçılığı yapıyorlar’ iddiaları üzerine kamuoyunu bilgilendirmek üzere yapmış olduğum basın toplantısında; iş gücü ihtiyacının kişiler aracılığıyla karşılandığını söyledim. Binlerce insanın işçi temininde aracılık yaptığını söyledim. Bu hususta devletin bir an önce bu işin yasasını yapıp işgücü temininin lisanslı sorumluluk alan firmalarca yapılması gerektiğini söyledim. İnsan kaçakçılığı yaptığımızı iddia eden Serdinç Maypa’nın da bu işi yapan binlerce insandan bir tanesi olduğunu hatta ve hatta oğlumun da firmalara işçi getirdiğini söyledim. Tıpkı emlakçıların kaydı yasasındaki eksiklikten dolayı şu anda emlakçılık yapan insanlar gibi. Tıpkı noterlik yasası olmamasına rağmen yıllardır noterlik yapmış olan tasdik memurları gibi ve daha birçok örnek verebilirim.

Toplumu bilgilendirmek adına yapmış olduğum açıklamaları, insan kaçakçılığı hususunda bir itirafmış gibi sosyal medyada pazarlanmaya çalışılıyor. Bunun taraf olmuş insanlar tarafından yapılmasını anlarım da yasama görevi ve sorumluluğu bulunan şahıslar tarafından yapılmasını anlayamam. Sanki yasanın olmamış olmasında hiç sorumluluğunuz yokmuş gibi davranmanız sizleri aklayamaz efendiler. Uzun yıllardır var olan ve artarak büyüyen bu sorunun bizim tarafımızdan yıllardır dile getirilmekte olmasına rağmen siz millet vekilleri tarafından meclis kürsüsünden bir kez bile dile getirildiğini hatırlamıyorum, bu hususta bir yasa çalışması yaptığınızı da hatırlamıyorum. Ben elimdeki bilgileri polise verdim ve şikayetçi oldum. Şimdi konu mahkememizde.

“SUÇLU BULUNMAM DURUMUNDA ELBETTE İSTİFAMI YAZIP GİDECEĞİMDEN KİMSENİN KUŞKUSU OLMASIN”

Mahkememizin verdiği emir doğrultusunda soruşturmanın geciktirilmeden ilk önce benden ve oğlumdan başlamasını beklemekteyim. Suçlu bulunmam durumunda elbette istifamı yazıp gideceğimden kimsenin kuşkusu olmasın ama suçsuz bulunmamız ve haklı bulunmamız durumunda aynı davranışı sergileyip sergilemeyeceğiniz hususunu yakından takip edeceğim. Elbette taraf olan kesimlerin değil, sizin tavrınızın ne olacağıdır benim merakım.”

NE OLMUŞTU?

"Özel hayatın gizliliğini ihlal" suçundan tutuklanan Serdinç Maypa, dün mahkemeye çıkarılmış, polis, Maypa'nın 12 Mart tarihinde özel bir firmanın işçi getirmek için Müteahhitler Birliğine yaptığı ve üzerinde şahıs bilgilerinin bulunduğu yazılı başvuruyu ifşa ettiğini anlatmış, zanlıya ilgili yazıyı nasıl temin ettiğinin sorulduğunda, “leylekler getirdi” diye yanıt verdiğini aktarmıştı.

Maypa mahkemeye getirilişi esnasında, "kendisine ait olduğu iddiasıyla sosyal medyada yayımlanan bazı yazışmalar, görüntü ve ses kayıtları olduğunun" sorulması üzerine, "Ben o görüşmeleri insan kaçakçılığını ortaya çıkarmak için yaptım. O kişiyi de satın almışlar." diye cevap vermişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar