Güney'de yüzlerce öğrenci KKTC'nin kuruluşunu protesto etti

15 Kasım 2023

Güncelleme: 15 Kasım 2023

A
A

KKTC'nin 40. kuruluş yıldönümü kutlanırken, Güney Kıbrıs'ta yüzlerce öğrenci sokağa çıkarak protesto yürüyüşü düzenledi. Öğrenciler Rum ve Yunan bayraklarıyla KKTC'nin kuruluşunu protesto etti.

ZgotmplZ
Aşırı sağcı Elam'ın Ledra Caddesi'ndeki gösterisi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni (KKTC) ilan edilmesinin 40. yıl dönümü kutlamaları devam ederken Güney Kıbrıs'ta yüzlerce öğrenci sokağa çıkarak, Rum ve Yunan bayraklarıyla protesto etti.

Kendilerine Tüm Kıbrıs Öğrenci Koordinasyon Komitesi adını veren oluşum tarafından koordine edilen protestolar, tüm şehirlerde gerçekleştirildi.

Gösterilerden birinin “Kıbrıs – Özgür – Yeniden Birleşmiş Vatan – tek halk” sloganıyla özetlenen ana teması, öğrencilerin 'KKTC'ye yönelik toplu kınamalarını dile getirmeleri sırasında yankı buldu.

Güney Lefkoşa'daki KKTC karşıtı yürüyüş, Kaymaklı'daki toptancı pazarından başladı ve Mia Milia (Haspolat) kontrol noktasında sona erdi.

Ayrıca aşırı sağ parti Elam'ın öğrenci üyeleri de pankartlar ve Yunan bayraklarıyla Ledra Palace geçiş kapısına doğru yürüdü.

Elam tarafından yapılan açıklamada, partinin "vatanımızın işgalinden ve İslamlaştırılmasından asla taviz vermeyeceği" belirtildi.

Açıklamada, “Kırk yıl sonra, çabalarımızın işgal altındaki bölgelerdeki ayrılıkçı rejimi izole etmeye ve ortadan kaldırmaya odaklanması gerekirken, ne yazık ki iki bölgeli ve iki toplumlu federasyonun kabulü gibi yanlış yönlendirilmiş politikalar, uluslararası düzeyde KKTC'nin  kademeli olarak yükseltilmesine yol açıyor'' denildi.

Mia Mila kontrol noktasında Psem'in gösterisi

Bu arada Mia Milia (Haspolat) kontrol noktasında konuşan Psem Başkanı George Mousis, KKTC'nin hukuka aykırı ilanından bu yana geçen 40 yıla dikkat çekti.

Öğrenciler Mia Milia (Haspolat) geçiş kapısında eylem düzenledi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar