Güney'de bulunan Malya Şehitliği yenilendi

17 Mayıs 2024

Güncelleme: 17 Mayıs 2024

A
A

Güney Kıbrıs'ta bulunan ve zamanla yıpranan Malya Şehitliği, Kültürel Miras Teknik Komitesi'nin iş birliğiyle yenilendi.

ZgotmplZ

Güney Kıbrıs'ta bulunan ve zamanla yıpranan Malya Şehitliği, Kıbrıs Vakıflar İdaresi (Evkaf), Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği ile Kültürel Miras Teknik Komitesi'nin iş birliğiyle yenilendi.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi tarafından yapılan açıklamaya göre, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği'nin uzun süredir Güney Kıbrıs'taki şehitliklerin yenilenmesi için yürüttüğü projede ilk çalışma Evkaf'ın sağladığı finansal destekle gerçekleştirildi.

Proje kapsamında Malya Şehitliği'nde yer alan kabirler onarıldı ve çevre düzenlemesi yapıldı. Evkaf Genel Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tümer, tarihi ve kültürel mirasın korunmasının öncelikli görevleri arasında olduğunu belirterek, Malya Şehitliği'nin yenilenmesinin şehitlere olan saygının ve bağlılığın bir göstergesi olduğunu vurguladı. Çalışmaya katkı sağlayan herkese teşekkür eden Tümer, şehitlere olan vefa borcunu yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar