Güney'de ayakta çalışan işçiler için yasal adım atılıyor

28 Kasım 2023

Güncelleme: 29 Kasım 2023

A
A

Güney Kıbrıs'ta, uzun saatler ayakta çalışan işçiler için, işverenlerin uygun oturma yeri sağlamasını gerektiren bir yasa tasarısı hazırlandı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Güney Kıbrıs'ta işverenlerin, oturabilecekleri işlerde uzun saatler ayakta çalışan işçiler için, uygun oturma yeri sağlamasını gerektiren bir yasa tasarısı hazırlandı.

Tasarı yeni yıla kadar parlamentoya sunulacak.

Ayrıca tasarıda, İşleri oturmayı uygun olamayan işçiler için, işverenler planlı molalar sağlamak zorunda kalacak.

Konu bugün Rum Meclisi çalışma komitesinde tartışıldı.

Kıbrıs Mail'e konuşan komite başkan yardımcısı ve Akel Milletvekili Giorgos Koukoumas, yasanın, ''işinin en azından bir kısmını oturarak yapabilen çalışanlar için yeterli oturma yerinin sağlanması gerektiğini'' öngördüğünü söyledi. Koukoumas, işin uzun süre ayakta yapılması gerekiyorsa, işverenin yeterli molalar vermesi gerekeceğini de sözlerine ekledi.

Tasarı onaylanırsa, iş teftiş departmanının yasanın tüm işletmelerde uygulandığından emin olmak için kontroller yapması gerekecek.

Koukoumas, Akel'in tasarı taslağının geçtiğimiz günlerde Kıbrıs Güvenlik ve Sağlık Konseyi'nde ve ardından Çalışma Danışma Kurulu'nda tartışıldığını ve burada "teklifin ruhunun herkes tarafından benimsendiğini" söyledi.

Yasanın Noel tatilinden önce geçmesi gerektiğini, çünkü Noel'de işlerin yoğun olacağı bir dönemde perakende ticaretinde binlerce işçinin olacağını ve hizmet etmek için saatlerce ayakta durmak zorunda kalacaklarını ekledi. 

Koukoumas, yeni yasa tasarısı ile Güney Kıbrıs'ın, çalışma saatleri sırasında personelin güvenliği ve sağlığının iyileştirilmesini teşvik edecek önlemlerin uygulanmasına ilişkin AB direktifinin hükümleriyle daha tam uyumlu hale getirileceğini söyledi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar