Güney'de, 40'a yakın ülke temsilcisi Gazze'yi görüştü

22 Mart 2024

Güncelleme: 22 Mart 2024

A
A

Gazze’ye yönelik insani yardım koridoruyla ilgili adımların görüşüldüğü Güney Kıbrıs’taki toplantıya 40'a yakın ülke temsilcisi katıldı.

ZgotmplZ

Güney Kıbrıs'taki toplantıda Gazze'ye yönelik insani yardım koridoruyla ilgili sonraki adımların görüşüldüğü bildirildi.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Curtis Ried'in liderlik rolü nedeniyle Güney Kıbrıs'a minnettarlık duyduğu ve Güney Kıbrıs'ın stratejik pozisyonunu insani çözüme dönüştürdüğü belirtildi.

Toplantıya 36 ülkenin yanı sıra G7 ülkeleri, BM, AB ve sivil toplum örgütlerinden temsilcilerin katıldığı ifade edildi.

ABD'nin, Gazze'ye yönelik uluslararası yardım akışını liderlik yaparak sağlamaya devam edeceği vurgulandı.

Rum Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos'un, Gazze'ye insani yardım akışını maksimum düzeye çıkarma hedefini vurguladığı ve "Amalthia" operasyonu için çabaların koordine edildiği belirtildi.

Fileleftheros gazetesinin, toplantıda varılan uzlaşmalara dayalı olarak, ortaya çıkan malzeme ve mali boşluğun giderilmesi için ortaklaşa çaba gösterileceğini aktardığı görüldü.

Politis gazetesinin, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Gazze için BM fonunu yöneteceği bilgisini verdiği belirtildi.

Reid'in açıklamaları çerçevesinde, "Amalthia" projesi ve inisiyatifi için Güney Kıbrıs'ı tebrik ettiği ifade edildi.

Toplantı sırasında Gazze'ye denizden insani yardım koridoru aracılığıyla yapılacak yardım akışına katkı sağlayacak olan rıhtım inşası konusunda bilgi verildiği ifade edildi.

Toplantının, Gazze'ye yönelik insani yardım ve yeniden yapılanma çabalarını koordine etmek açısından belirleyici bir öneme sahip olduğu vurgulandı.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar