Güney Kıbrıs'ta ''Cumhurbaşkanı'', hakim ve savcılardan daha az maaş alıyor

23 Şubat 2024

Güncelleme: 24 Şubat 2024

A
A

Güney Kıbrıs'ta Başsavcı, başsavcı yardımcısı ve yargıçların yıllık maaşları 114 bin 491 Euro olurken, Cumhurbaşkanı maaşı ise yıllık 114 bin 39 Euro.

ZgotmplZ

Güney Kıbrıs'ta devlet çalışanlarının ve yetkililerinin aldıkları maaşlar açıklanırken, en yüksek maaşla asgari ücret arasındaki fark gündem oldu.

Rum medyasına yansıyan haberlerde, Sayıştay tarafından yapılan açıklamada, devlet yetkilileri ve memurlarının maaşlarının duyurulduğu belirtildi.

En yüksek yıllık maaşların başsavcı, başsavcı yardımcısı, yüksek mahkeme ve anayasa mahkemesi yargıçlarına ödendiği kaydedildi.

Başsavcı, başsavcı yardımcısı ve yargıçların yıllık maaş ve ödeneklerinin 114 bin 491 Euro olduğu ifade edilirken, Rum Yönetimi Başkanı'nın yıllık maaşının ise 114 bin 39 Euro ile ikinci sırada yer aldığı belirtildi.

Haberlerde, çeşitli kademelerde çalışan devlet görevlilerinin maaşlarına da yer verilerek, asgari ücretin 1000-1500 Euro civarında olduğu göz önüne alındığında, en üst kademedeki maaşlarla asgari ücret arasındaki uçurumun büyük olduğu vurgulandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar