Güney Kıbrıs'ta, 40'tan fazla ülke temsilcisiyle Gazze toplantısı

18 Mart 2024

Güncelleme: 19 Mart 2024

A
A

40'tan fazla ülke temsilcisi Gazze Şeridi'ne yardım koridoruyla ilgili konuları görüşmek üzere perşembe günü Güney Kıbrıs'ta bir araya geliyor.

ZgotmplZ
Larnaka limanında bekleyen yardım gemisi.

Haber Merkezi: M .İrşad Esen

Gazze'de yaşanan gıda sıkıntısı nedeniyle, uluslararası kuruluşlar gıda yardımı yapmak için, Kıbrıs Ada'sı ile Gazze arasındaki deniz yolunu kullanmaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde bir gemi Larnaka limanından Gazze'ye gıda yardımı götürdü.

İkinci gemi ise hala Larnaka limanında bekliyor.

Yardımlar, hem Larnaka limanında hem de Gazze'ye varışta İsrail askerleri tarafından kontrol ediliyor. Çoğu yardımlar helikopterler veya uçaklarla havadan atılarak yapılıyor. 

DENİZ KOORİDORU İÇİN GÜNEY KIBRIS'TA TOPLANTI

40'tan fazla ülke temsilcisi perşembe günü Güney Kıbrıs'ta bir araya geliyor.

Ana gündem maddeleri ise Gazze'ye Kıbrıs Adası üzerinden açılacak olan yardım koridoru.

Brüksel'deki bir Dış İlişkiler Konseyi toplantısına katılan Rum Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos, bugün yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'ne yardım koridoruyla ilgili sonraki adımların operasyonel koordinasyonunu görüşmek üzere 21 Mart'ta Kıbrıs'ta bir araya geleceklerini duyurdu.

Kombos, Kıbrıs'taki bu toplantının yardımın ayrılması, taşınması ve dağıtılması aşamalarında kapasitenin artırılmasına ve projeyi uzun vadede desteklemek için özel bir fonun kurulmasına odaklanacağını söyledi.

Kombos, ilk sevkiyatın kalkışı sırasında ortaya çıkan küçük teknik sorunların dikkate alındığını ve ABD tarafından geçici bir iskele oluşturulmasının devam ettiğini de söyledi.

 Kombos, "İsrail'in Gazze'ye yönelik deniz ablukasını yalnızca Amalthea planı için kaldırdığına" işaret etti.

Kombos, "21 Mart'ta 40'tan fazla ülkenin katılımıyla planlanan toplantının, operasyonel olarak nasıl ilerleyebileceğimizi görmek için" olduğunu belirtti. Ayrıca, 21 Mart'taki toplantının "ek ulaşım araçlarına sahip olma ve dağıtım ağı açısından operasyonel kapasiteyi artırma" ile ilgili olduğunu açıkladı.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar