Güney Kıbrıs, çok uluslu hava tatbikatına katılıyor

4 Nisan 2024

Güncelleme: 4 Nisan 2024

A
A

Yunanistan ile Güney Kıbrıs ve 11 ülkenin katılımıyla çok uluslu hava tatbikatı düzenliyor. Tatbikata ABD, Fransa, İngiltere, İspanya, Katar, Karadağ, Romanya, Suudi Arabistan Avusturya, Portekiz ve Almanya da katılıyor.

ZgotmplZ

Yunanistan'ın, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve 11 ülkenin katılımıyla çok uluslu hava tatbikatı düzenleyeceği bildirildi.

Yunanistan Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yayımlanan açıklamada, GKRY, ABD, Fransa, İngiltere, İspanya, Katar, Karadağ, Romanya ve Suudi Arabistan'ın katılımıyla Andravida Hava Üssü'nde "İNİOHOS 2024"tatbikatının yapılacağı aktarıldı.

Fransa'nın RAFALE ve E-3F AEW, İngiltere'nin Typhoon, ABD'nin F-16 ve MQ-9 İnsansız Hava Aracı, İspanya'nın F-18, Katar'ın RAFALE, Romanya'nın F-16 uçaklarıyla ve Suudi Arabistan'ın da Typhoon savaş uçağıyla, GKRY'nin AW139, Karadağ'ın B-414 helikopterleriyle tatbikata katılacağı kaydedilen açıklamada, "Atina FIR hattının daha geniş alanında yapılacak" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Avusturya ve Portekiz'in, istihbarat ve özel kuvvetler personeliyle tatbikata katılacağı, Almanya'nın ise bir gözlemci grubu göndereceği kaydedildi.

8 Nisan'da başlayacak hava tatbikatı, 18 Nisan'da sona erecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar