Görevden alınmasına değil, bunu Resmi Gazete'den öğrenmesine tepki gösterdi: Bunun bir edebi adabı vardır

3 Nisan 2024

Güncelleme: 3 Nisan 2024

A
A

Lefkoşa Kaymakamı Bora Akkuş, dün yayımlanan üçlü kararname ile görevden alındı. Akkuş, kararı Resmi Gazete'den öğrenmesine tepki göstererek, atanmanın ve görevden alınmanın bir adabı olduğunu söyledi.

ZgotmplZ Facebook

Bakanlar Kurulu'nun üçlü kararname ile Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kurumlarda, üst kademe yöneticiliklerde yaptığı değişiklikler dünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu kararname ile görevden alınanlar arasında, Lefkoşa Kaymakamı Bora Akkuş da bulunuyordu.

Üç yıldan beridir Lefkoşa Kaymakamlığı görevini sürdüren Bora Akkuş, görevden alınmasının ardından kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, görevden alındığını Resmi Gazete'den öğrenmesine tepki gösterdi.

Akkuş paylaşımında şunları kaydetti:

"Değerli Dostlarım ve Arkadaşlarım. Yaklaşık 3 yıldan fazladır yürütmüş olduğum Lefkoşa Kaymakamlığı görevimden alındığımı Resmi Gazete yayınından öğrenmiş bulunmaktayım.

Her zaman dürüstlükten yana oldum. Boğazımdan haram lokma geçmedi. Rüşvet almadım. Görevimi kötüye kullanmadım. Sahte diplomam olmadı. Her zaman devletin çıkarlarını ön planda tuttum. Sen enayisin dediler. 

Kaymakamlık görevinin verdiği sorumlulukla işimi ve görevimi severek yapmaya çalıştım. Her zaman alnım açık başım dik yürüdüm. Yasaların elverdiği ölçüde herkese yardım etmeye çalıştım. Ayırım yapmadım.

Ancak şimdiki mevcut yapıdaki zihniyet için bunların bir önemi olmadığını anladım.

Atanmanın ve görevden alınmanın bir edebi adabı vardır. Bu bir görevdir, verilir de alınır da ancak habersiz çağırılmadan görevden almak ne siyasete ne de bürokrasiye sığar. Bu açıdan çok üzgünüm. 

Başta kaymakamlıktaki tüm zorluklara rağmen özverili çalışan 24 personelim olmak üzere, özelde arkadaşlarıma dostlarıma, genelde kaymakamlıkta işi olan Lefkoşa halkına, benim dönemimde yapmış olduğumuz hizmetten dolayı her zaman mutlu oldum. Bu bağlamda tüm benimle çalışan arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Her zaman, doğrudan bilgiden, dürüstlükten, yasalardan ve devletin çıkarlarından yana oldum. Kamu görevimde de hayatımda da bunu kendime şiar edindim bundan sonrada edinmeye devam edeceğim. Sevgi ve saygılarımla…"

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar