Gönyeli'de sivrisinek ve haşere ile mücadele sürüyor

21 Nisan 2024

Güncelleme: 21 Nisan 2024

A
A

Gönyeli-Alayköy Belediyesi, sağlık hizmetleri kapsamında sivrisinek ve haşereyle mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

ZgotmplZ

Gönyeli-Alayköy Belediyesi Sağlık Şube Sorumlusu Hüseyin Menderes, doğa dostu ve güvenli mücadele yöntemleriyle bu soruna karşı önlem aldıklarını belirtti.

Belediyenin açıklamasına göre, özellikle yaz aylarında sivrisineklerin neden olduğu rahatsızlıkları önlemek için Avrupa Birliği standartlarına uygun mücadele yöntemleri kullanılıyor. Biyolojik ajanlarla yapılan müdahalelerde, sucul ortamda yaşayan tüm canlıların korunduğuna vurgu yapılıyor.

Son altı ay içinde sivrisinek, hamam böceği ve diğer haşerelerle mücadelede önemli adımlar atıldığı belirtiliyor. Bu kapsamda, konutlarda ilaçlama yapıldığı ve vatandaşların bildirdiği şikayetlere hızla müdahale edildiği ifade ediliyor.

Belediyenin çağrısına göre, vatandaşlar da sivrisineklerin üremesine neden olan durgun suları yetkililere bildirmelidir. Ayrıca, sivrisineklerle mücadelede halkın iş birliği çok önemlidir.

Gönyeli-Alayköy Belediyesi, çevre sağlığına duyarlı sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yaparak modern ve çevre dostu yöntemleri hayata geçiriyor. Bu çerçevede, periyodik olarak mandıralarda ilaçlama yapılıyor ve vatandaşlar da sivrisineklerin üremesini engellemek için alınabilecek önlemler konusunda bilinçlendiriliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar