Gönyeli ve Alayköy bölgesini ışıl ışıl yapmak için çalışma başlatıldı

17 Kasım 2023

Güncelleme: 17 Kasım 2023

A
A

Gönyeli-Alayköy sınırlarındaki ana arterlerin aydınlatılması için çalışma başladı.

ZgotmplZ

Gönyeli-Alayköy Belediyesi ile Karayolları Dairesi iş birliğinde Gönyeli-Alayköy sınırları içerisinde bulunan ana arterlerin aydınlatılması için çalışma başladı.

Çalışma ile ana arterlerin araçlar için güvenlikli hale getirilmesi amaçlanıyor, eksik veya arızalı hatların onarılması ile Gönyeli Çemberi'nden Yılmazköy’e kadar olan ana yolların ışıklarının gece saatlerinde sürekli yanması sağlanacak.

Gönyeli Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu yaptığı açıklamada Karayolları Dairesi’nden alınacak malzeme yardımı ile belediyenin personel ve araç desteğinin birleşeceğini ifade ederek, Gönyeli-Alayköy sınırları içerisinde bulunan ana yol aydınlatmalarının sorunsuz bir şekilde çalışması için harekete geçtiklerini söyledi.

Amcaoğlu, Gönyeli-Alayköy Belediyesi sınırları içerisinde kalan ana yollarda sürekli kontroller yapılarak yanmayan aydınlatma lambası kalmamasını hedeflediklerini belirtti.

bakanlıktan açıklama

Diğer yandan konuya ilişkin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı'nın girişimi ile ana arterlerdeki aydınlatma sistemlerinin bakım ve onarımı için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Bu amaçla Karayolları Dairesinin, tüm belediyeler ile, ana arterlerdeki mevcut yol aydınlatma sistemlerinin tamiri için iş birliği yapacağı belirtildi.

Lefkoşa Belediyesi ve Gönyeli-Alayköy Belediyesi ile başlayan çalışmaların, tüm ülkeye yayılacağı ve ana arterlerin, özellikle kavşakların geceleri aydınlanmasının sağlanacağı kaydedildi.

ÇALIŞMALAR GELECEK HAFTA GAZİMAĞUSA İLE DEVAM EDECEK

Karayolları Dairesi Müdürü Dürdane Abi Acı, Gönyeli-Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu ile birlikte dün, Lefkoşa-Güzelyurt ana yolunun Gönyeli ile Yılmazköy arasındaki bölümünde başlatılan bakım onarım çalışmalarını yerinde denetledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dürdane Abi Acı, belediyeler ile birlikte yapılacak iş birliği çerçevesinde dairenin malzeme sağlayacağını, belediyelerin ise araç ve personel tedarik edeceğini belirtti.

Çalışmaların gelecek hafta Gazimağusa Belediyesi ile devam edeceğini ifade eden Acı, "Yol güvenliğini artırmak için başlayan ve sadece ana arterleri kapsayacak olan çalışmaları en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz." dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar