GKK'dan Rum tarafına sert açıklama: Misliyle karşılık vermeye hazırız

30 Kasım 2023

Güncelleme: 30 Kasım 2023

A
A

Rum Yönetimi, ara bölgeye yakın olan KKTC sınırındaki bir eve kamera takılmasına tepki gösterdi. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ise ''misliyle karşılık vermeye hazırız'' açıklamasını yaptı.

ZgotmplZ

Ara bölgeye yakın KKTC sınırları içerisinde olan bir eve Kıbrıslı Türk askerlerinin kamera taktığı yönündeki haberler Rum medyasında geniş yer bulmaya devam ediyor.

Rum Yönetimi lideri Nikos Hristodoulides ise bu davranışın bir saldırı olduğunu ve bazı önlemleri hayata geçireceklerini açıklaması tansiyonu yükseltti.

Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamanın hemen ardından, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ''misliyle karşılık vermeye hazırız'' açıklamasını yaptı.

GKK tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Metehan kara sınır kapısının batısında, Alayköy’de bulunan ve Neriman’ın evi olarak bilinen boş eve Türk tarafının binaya kamera kurduğunu iddia ederek yeni bir gerginlik yaratmaya çalışıyor.

Sınır hudutlarının çok net olarak çizili olduğu bölgede, Rum Milli Muhafız Ordusu, mevzisine kamera konuşlandırarak KKTC’ye ait bölgeyi gözetlerken, Kıbrıs Türk tarafının kendi toprağında bunu yapmasını engellemeye çalışıyor.

Adada böylesi asılsız tavırlara ve provokasyonlara izin vermemesi gereken Birleşmiş Milletler Barış Gücü ise olaya sessiz kalıyor, Rum tarafının asılsız iddialarına yanıt vermiyor.

Rum iddialarına maruz kalan evin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti toprağı olduğu ispatlamasına rağmen, Rum Yönetimi bazı basın yayın organlarını da kullanarak suçlamalarda bulunuyor.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, buraya yönelik ihlalde bulunmaya çalışan Rum Yönetimi'ne karşı halkın güvenliğini sağlamak ve ara bölge statüsünü bozmaya çalışanlara karşı gerekli tedbirleri almaya devam ediyor.

Rum iddialarının aksine, bu bölgenin 1974’ten bu yana KKTC toprağı ve adadaki barışın teminatı olan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın koruması altında .

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğüne yapılmak istenen herhangi bir ihlale ve oldu bittiye misliyle karşılık vermeye hazırdır.''

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar