Girne'deki ölümlü kaza sonrası Çeler'den tepki: Trafik güvenliği devlet politikası olmalıdır

23 Mart 2024

A
A

Girne'deki ölümlü trafik kazası sonrası açıklama yapan Zeki Çeler, “Bu iş böyle bitmez. Eğitimden alt ve üst yapıya kadar, trafik güvenliği bir devlet politikası haline gelmek zorundadır.” ifadelerini kullandı.

ZgotmplZ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Zeki Çeler, Girne’de bu akşam meydana gelen trafik kazasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Yaptığı açıklamada, 2017 yılında TDP olarak Meclis’e getirdikleri çalışmayı anlatan Çeler,  trafikle ilgili seferberlik başlatmak adına tarihte ilk kez Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun Kıbrıs meselesi dışında bir konuda, "trafik güvenliği" konusunda olağanüstü toplanmasına öncülük ettiklerini hatırlattı.

“Sadece maraz etmekle olmuyor” diyen Çeler, "Orada alanında yıllardır çalışma yapan uzman büyüklerimiz Hüseyin Sevay ve Taner Aksu ile hazırlanıp Meclis’te ‘Trafikte 0 Vizyon’ yani ‘sıfır ölüm’ için bu konunun devlet politikası haline getirilmesini amaçlamıştık.” dedi.

Fakat sonucun ortada olduğunu, her çarpışma sonucunda ölüm yaşandığını ve ardına da sosyal medya paylaşımları yapılıp, en sonunda da hayatın kaldığı yerden devam ettiğini belirten Çeler, “Bir dahakine kadar.” dedi.

Zeki Çeler, “Bu iş böyle bitmez. Eğitimden alt ve üst yapıya kadar, trafik güvenliği bir devlet politikası haline gelmek zorundadır.” ifadelerini kullandı.

Girne merkezde, bu akşam kaldırımda yürüyenlerin arasına dalan bir otomobil, üç kadına çarpmış, birisi olay yerinde can verirken, diğer ikisi yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı.

Bugünkü kaza ile birlikte 2024 yılı içerisinde ölümle neticelenen toplam 10 trafik kazası meydana geldi ve bu kazalarda 10 kişi hayatını kaybetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar