Girne'deki Alsancak Çemberi düzenlemesinin ilk denemesi yapılmaya başladı

2 Nisan 2024

A
A

Başbakan Üstel ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı, Girne-Alsancak Anayolu'nun Alsancak girişine yapılan çember düzenlemesini inceledi. Üstel, bu düzenleme sonrasında çalışmanın Lapta Oteller Bölgesi’ne kadar uzanacağını belirtti.

ZgotmplZ

Başbakan Ünal Üstel, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ile birlikte, bu sabah, Girne-Alsancak Anayolu üçüncü etap çalışmaları kapsamında Alsancak girişine yeni yapılan çember düzenlemesini yerinde inceledi.

Başbakan Ünal Üstel ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’ya, bölgede yaptıkları incelemeler sırasında, Trafik Dairesi Müdürü Ahmet Aydın eşlik etti. İnceleme sırasında ihaleyi üstlenen şirketin direktörü Hüseyin Tüfekçi de hazır bulundu.

Başbakan Ünal Üstel, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, 2023 yılından beridir Alsancak- Karşıyaka-Çamlıbel-Güzelyurt yolunun rahatlaması için çalışmalar yaptıklarını, Alsancak girişindeki çemberin olması için gereken istimlakların Bakanlık tarafından çözüldüğünü aktardı.

“Bugün (Alsancak girişindeki çember) düzenlemenin ilk denemesi yapılıyor.” ifadelerini kullanan Üstel, Girne-Alsancak ana yolunun 2012’den beri gündemde olan bir yol olduğunu anımsatarak, bundan sonra, Lapta Oteller Bölgesi’ne kadar gidileceğini söyledi.

Başbakan Üstel, çalışmalar kapsamında yolların yanı sıra ışıklandırma, kaldırımlar, yürüyüş yolları ile minibüsler için durak yerlerinin de yapıldığını belirterek, “Bu yaptığımız yolla birlikte trafiğin ne kadar rahatladığını görüyoruz.” dedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı da, Girne-Alsancak yolunun önemli sorunlarından birinin Alsancak girişindeki kavşak konusu olduğunu, burada çember mi yoksa trafik ışığı uygulaması mı yapılması konusunun bazı tartışmalara neden olduğunu belirterek, çember uygulamasını denemek için bugün Alsancak girişine bir çember koyduklarını ve Başbakan’ın da bu uygulamayı yerinde görmek istediğini ve hep birlikte inceleme yapmak için bölgeyi ziyaret ettiklerini söyledi.

Bakan Arıklı, Başbakan ile yaptıkları incelemenin ardından, “Burada çemberin oldukça işlerlik kazandığını gördük. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Şimdi artık hızla yolun devamına başlayabileceğiz.” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar