Girne'de Ecevit Caddesi de tamamen ışıklandırıldı

5 Aralık 2023

A
A

Girne'nin "ışıl ışıl" olması için çalışmalar sürüyor. Son olarak Ecevit Caddesi'nde ışıklandırma ve peyzaj çalışmaları tamamlandı. Adaylık döneminde 100 gün hedefi koyan Başkan Şenkul, "Zaman alacak ama olacak..." açıklaması yaptı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi - Ramazan Adnan

Şehir aydınlatması için çalışmalarını sürdüren Girne Belediyesi ekipleri son olarak Ecevit Caddesi'nde (Rauf Raif Denktaş Meydanı ile Dr. Fazıl Küçük Çemberi arası) ışıklandırma ve peyzaj çalışmaları tamamlandı. 

“SOKAKLARIN TÜMÜ IŞIL IŞIL OLANA KADAR DURMAK YOK”

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Girne'mizin önce ana yolları ve caddelerinin, sonra ise ara yollar ve sokaklarının tümü ışıl ışıl olana kadar durmak yok. Zaman alacak ama olacak..." ifadeleriyle projelerin devam edeceğini vurguladı.

 

100 GÜN HEDEFİ GECİKTİ, ŞENKUL GEREKÇELERİNİ MYK'YA ANLATTI

Murat Şenkul, adaylık sürecinde "Işıl ışıl Girne" için 100 gün hedefi koymuştu.

 Şenkul, eylül ayında MYK Haber'e verdiği röportajda, konuyla ilgili soruya "Gecikme olduğu doğru." diye yanıt vermiş nedenlerini şöyle dile getirmişti.

"Biz bu yola çıkarken Elektrik Kurumu ile birlikte yürüdük ancak onlar arızalar, grevler derken geri çekildiler. Biz sigorta ve ampul sorunlarına müdahale edebiliyoruz ancak hat sorunları varsa Kıb-Tek'le iş birliği yapmalıyız. Eleman sıkıntıları da var. Bir çok şehir içi yolları yaptık. Girne'de iki günde bir direk devriliyor. Sokak aralarında ve şehir merkezinde yüzde 80 oranında istediğimiz yere geldik. Ama çevre yolunda yüzde 20'lerdeyiz. Ciddi bir bütçe ayırarak, özel şirket kullanarak, Karayolları'nın sorumluluk alanına giren bir bölge onlardan da izin alarak çözeceğiz. Işıl ışıl olacak ama biraz gecikme var doğru."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar