Girne'de, araç çalıp ev soydular: Dört genç tutuklandı

Kamalı Haber, 23 Nisan 2024

Güncelleme: 23 Nisan 2024

A
A

Girne'de polis kontrolünde, Çatalköy'deki bir evden çaldıkları araca, daha önce çaldıkları başka bir aracın plakasını taktıkları, ayrıca aynı evden eşya da çaldıkları tespit edilen dört genç tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

ZgotmplZ

Girne Çatalköy’de bir evin bahçesinden araç çalarak, daha önce çaldıklarının plakasını taktığı ve yine aynı eve girerek ziynet eşyalarıyla muhtelif eşyalar çaldığı tespit edilen 17 ve 19 yaşlarındaki dört kişi "Geceleyin Ev Açma, İkametgahtan Sirkat ve Kasti Hasar" suçlarından tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

ÇALDIKLARI BAŞKA ARACIN PLAKASINI TAKTILAR

Polis'ten yapılan açıklamaya göre dün, Girne Mete Adanır Caddesi'nde, Girne Polis Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri tarafından kontrol maksatlı durdurulan E.K.(E-19) ve R.B.’nin (E-17)  bulunduğu aracın plakasının başka bir araca ait olduğu tespit edildi ve ileri sorgulamalarında E.K ve R.B'nin kullanımlarındaki aracı, Ağustos 2023-18 Nisan 2024 tarihleri arasında, Çatalköy’de Sümbül Sokak üzerinde bulunan bir ikametgahın bahçesinden çalarak, daha önceden çaldıkları başka bir aracın plakasını takarak kullandıkları belirlendi.

Kaynak: Kamalı Haber
ARABAYI ALDIKLARI EVİ DE SOYDULAR

Mahkemede olguları aktaran polis, Çatalköy'de O.A.A.’ya ait ikametgahın penceresini kırarak birçok kez bilinmeyen tarihlerde giren zanlılar R.B., E.K., İ.G. ve İ.G.’nin ikametgah içerisinden henüz tespit edilemeyen miktarda ziynet eşyası, erkek giyim eşyası, muhtelif elektronik ev eşyası, beyaz eşya, alkollü içki çaldıklarını ve evin bahçesinden yine aynı kişiye ait aracın kontak anahtarını sirkat ettikten sonra, O.A adına kayıtlı bir aracın sirkat etmiş oldukları plakasını konu aracın takarak kullandıkları esnada trafik ekipleri tarafından tespit edildiklerini ve araçta bulunan R.B. ve E.K.'nin tutuklandıklarını diğer zanlılar İ.G. ve İ.G.'nin ise daha sonra tutuklandığını belirtti.

Kaynak: Kamalı Haber

R.B., İ.G. ve İ.G.’nin çaldıkları araçta ve evlerindeki aramada, çaldıkları eşyaların bir kısmının bulunduğunu belirten polis, zanlıların gönüllü ifadelerinde suçlarını itiraf ettiklerini, alınacak ifadeler ile incelenecek kamera görüntüleri yanında, kayıp emareler olduğunu belirterek ilk etapta zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç, zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar