Gaziantep'te hapse mahkum edilen şahsın Türkiye'ye iadesi istendi

Kamalı Haber, 5 Mayıs 2024

A
A

Türkiye'de işlediği bir suçtan iki yıl önce 7 yıl mahkumiyet kararı olan ve Türkiye'nin iade edilmesini talep ettiği şahıs, Girne'de tespit edildi. Mahkemeye çıkarılan zanlıya, işlemlerin tamamlanması için üç gün tutukluluk verildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Türkiye Gaziantep’te kasten yaralama suçundan 7 yıl hapse mahkum edilen M.G.’nin iadesinin talep edilmesi üzerine tutuklanarak, bugün mahkemeye çıkarıldı.
 
Mahkemede olguları aktaran polis, zanlının Türkiye'deki Gaziantep Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 2006 yılında işlediği kasten yaralama suçundan 2022 yılında verilen hükümde, 7 yıl hapse mahkum edildiğini belirtti.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığından gelen yazı ışığında, KKTC’de olduğu bildirilerek, iadesi talep edilen zanlının, önceki gün Girne’de tespit edilerek, tutuklandığını belirten polis, Türkiye ile KKTC arasında suçluların iadesi anlaşması gereğince zanlının iade edileceğini, iade işlemlerinin tamamlanması için süreye ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, 3 gün talep etti. 

Polisin ardından söz alan zanlı, “12 yıldır buradayım, işim ve ailem burada. Yıllar sonra hakkımda böyle bir karar çıkmasını beklemiyordum” dedi.

Yargıç, zanlının 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar