Gardiyanoğlu, reçeteler hakkında veriler paylaştı

27 Şubat 2024

Güncelleme: 27 Şubat 2024

A
A

CTP) Milletvekili Sami Özuslu'nun sorusunu üzerine Gardiyanoğlu, geçen hafta bir günde düzenlenen reçete sayısının 808, eczanede kullanılan reçete sayısının ise 614 olduğunu açıkladı.

ZgotmplZ

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, milletvekillerinin güncel konuşmalarıyla devam ediyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, “sahte reçete” konusunda sorulan soruları yanıtladı.

Meclis Genel Kurulunda, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Sami Özuslu, “Sahte reçete” konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu’na “son 6 ayda sigortalıların eczanelerden aldığı ilaç sayısını, Sosyal Sigortalar Dairesi’nin ne kadar ödeme yaptığını ve kaç eczacının sisteme girdiğini" sordu.

GARDİYANOĞLU: BİR GÜNDE 808 REÇETE YAZILDI, 614'Ü ECZANELERDE KULLANILDI

Özuslu’ya yanıt vermek üzere söz alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, geçen hafta bir günde düzenlenen reçete sayısının 808, eczanede kullanılan reçete sayısının ise 614 olduğunu aktardı.

“Bakanlığın eczacıları ve sigortalıları mağdur ettiği” eleştirisini “Mahkemelerin güvenilirliğini sorgulama” olarak değerlendiren Gardiyanoğlu, polisin konuyla ilgili soruşturması ışığında davaların görüldüğünü belirtti.

Çalışma izinleriyle ilgili sahteleme olduğunu da doğrulayan Gardiyanoğlu, sistemden bunları tespit ederek, polise teslim ettiklerini kaydetti.

Gardiyanoğlu’nunu konuşması sırasında CTP Milletvekili Ceyhun Birinci’nin yerinden “Kaç reçetenin özel hekim kaç reçetenin kamu hekimi tarafından yazıldığını” sorması üzerine Gardiyanoğlu, detaylı bilgi alıp aktaracağını söyledi.

CTP Milletvekili Sami Özuslu’nun da yerinden “kaç eczacının sisteme girdiğini ve ne kadar ödeme yapıldığı” sorularını yinelemesi üzerine ise Gardiyanoğlu, 26’ya yakın eczanenin sözleşmeyi imzaladığını ve 31 Mart'a kadar bu sayının artacağını kaydetti.

İlaca ulaşım sorununu gidermek için oluşturulan yeni sistem 1 Şubat'ta uygulanmaya başlanmıştı.

 

Gardiyanoğlu, ilaca erişimde güvenli bir sisteme adım attıklarını açıklamıştı.

 

Ayrıca, bugüne kadar aralarında eczacı ve doktorlarında bulunduğu 74 kişi tutuklanmış, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar