Fransız Büyükelçi, iki devletli çözüm formülünü beğenmedi

8 Nisan 2024

Güncelleme: 8 Nisan 2024

A
A

Fransa'nın Güney Kıbrıs'taki Büyükelçisi Salina Grenet Catalano, Kıbrıs'ta iki devletli çözümün yeterli olmadığını vurguladı. Catalano, Türkiye'ye de mesaj göndererek, ne iki devletli çözümün ne de statükonun çözüm olmadığını ifade etti.

ZgotmplZ

Fransa’nın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Salina Grenet Catalano, Kıbrıs’ta iki devletli çözümün çözüm olmayacağını söyledi.

Gerçek bir çözümün Kıbrıslılar arasında olduğuna inandığını vurgulayan Catalano adil, kalıcı ve karşılıklı fayda sağlayacak bir çözümün başarısının, taraflar arasında uzlaşma mantığının kabul edilmesine dayandığını belirtti.

Rum basınına konuşan Catalano, Türkiye'ye de mesaj göndererek, ne iki devletli çözümün ne de statükonun çözüm olmadığını ifade ederek, Fransa'nın Kıbrıs'ta yeniden birleşmeyi sağlayacak federal çözümü desteklediğini ve müzakerelerin Birleşmiş Milletler himayesinde, ön koşullar olmaksızın, BM Güvenlik Konseyi kararları zemininde ve Avrupa Birliği'nin esaslı desteğiyle yeniden başlaması gerektiğini savundu.

Güvenin yeniden tesis edilmesinin Yeşil Hat üzerinden yapılan ticaretin artırılmasıyla sağlanabileceğine dikkat çekti. Kıbrıslıların Fransa'nın yardımına ve desteğine güvenebileceklerini ifade ederek, Fransa'nın Güney Kıbrıs'ın ortağı olduğunu vurguladı.

Ayrıca Catalano, Fransa'nın Doğu Akdeniz bölgesine olan ilgisinden bahsederek, Gazze'deki krizin çözülmesi ve ateşkes sağlanması için elinden geleni yapacaklarını belirtti. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar