Eurovision birincisi Jamala Türkiye'ye sığındı: 1944 şarkısı viral oldu

1 Mart 2022

Güncelleme: 1 Mart 2022

A
A

Ukrayna'nın Eurovision birincisi Jamala, Rusya'nın saldırısından kaçıp önce Romanya ardından da iki çocuğuyla Türkiye'ye sığındı. Jamala'ya birincilik getiren Kırımlı bir ailenin sürgün şarkısı 1944 ise sosyal medyada viral oldu.

ZgotmplZ

2016’da ülkesi Ukrayna’yı Eurovision’da temsil eden Jamala, Kırım Tatar ailesinin acı dolu sürgün hikayesini anlattığı şarkısı 1944, Avrupa’da tam not alıp birinci olmuştu.

Sanatçı, 6 yıl sonra Rus birliklerin saldırısından kaçıp diğer ülkelere sığınan Ukraynalılar arasındaydı.

Eşini Ukrayna'da bırakan Jamala önce Romanya'ya ardından da iki çocuğuyla Türkiye’ye geldi.

 

“BU TAM BİR TERÖR, BU TERÖRÜ ANLAMIYORUM”

Jamala, Instagram hesabından Kiev’den Romanya sınırına kadar olan yolculuğun zorluklarından bahsetti:

“24’ünde, gece, çocuklarla Kiev’den ayrıldık. Neredeyse 4 gün arabada, düzgün yemek yemeden geçirdik. 4 saatte 2 kilometre ilerleyebildik. Neden? Milyonlarca kadın ve çocuk, her şeyini, evlerini terk ediyor. Eşlerini geride bırakarak, çocuklarını kurşunlardan korumak için kaçıyor. Ukrayna büyük, güzel ve bağımsız. En önemlisi, bu kanlı terörü anlamıyorum. Bu tam olarak bir terör. Beni Kiev’den, evimden kovdu bu terör. Peki ne yapacaksınız? Orada mı yaşayacaksınız? Ülkeye girdiğinizde ‘İşte burayı kurtardık mı’ mı diyeceksiniz? Hayır, hiç sanmıyorum.”

1944 VİRAL OLDU

Öte yandan 2016’da Eurovision’da seslendirdiği, Kırım Tatarı bir ailenin sürgün şarkısı 1944, Jamala'nın sığınma paylaşımının ardından viral oldu. Şarkı YouTube'ta kısa sürede milyonlarca kez seyredildi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar