Eski komutan, polis memuru ile satıcı teminatla serbest kaldı

1 Mart 2024

Güncelleme: 1 Mart 2024

A
A

3 valiz elektronik sigara tütününü Ercan'ın VIP geçişinden izinsiz çıkarması sonrası tutuklanan KTBK'nın eski komutanı Ö.P. ile B.M.'nin ardından polis memuru A.Ü. de tutuklandı. Tüm zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

ZgotmplZ

Ercan Havaalanı VIP geçişinden 3 valiz sigara tütünü çıkardığı gerekçesiyle tutuklanan Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) Emekli Komutanı Korgeneral Ö.P. ve ona tütünleri veren B.M'nin ardından polis memuru A.Ü. de tutuklandı.

Üç zanlı teminat talebiyle mahkemeye çıkarıldı. 

Demirhan Polis Karakolunda görevli polis çavuşu Sultan Gizem Dönmez, mahkemede olguları aktardı.

Polis, zanlı Ö.P'nin 22 Şubat 2024 tarihinde saat 06.00 raddelerinde Ercan Devlet Havalimanında VIP yolcu gidiş bölümünden tasarrufunda bulunan 3 valiz dolusu toplam 478 karton adetinde elektronik sigara tütünlerini Ekonomi ve Enerji Bakanlığına bağlı Ticaret Dairesi'nden ihracatçı izni almaksızın yurt dışına çıkarmak suretiyle Dış Ticaret Düzenleme ve Denetim Yasasına aykırı davranıp KKTC'den çıkış yaptığını söyledi.

Tütünlere aynı gün Ankara Esenboğa Havalimanında el konulduğunu da açıkladı.

Polis, zanlının aynı gün saat 22.30 sıralarında ülkeye geri döndüğünü, 23 Şubat 2023 tarihinde ise tutuklandığını ifade etti. 

Polis, zanlı Ö.P.'nin gönüllü ifade verdiğini, sigara tütünlerini B.M'dan aldığını söylediğini aktardı.

Polis, B.M'nin de 25 Şubat tarihinde tutuklandığını ifade etti.

Polis, zanlı B.M'nin ifadesinde karı-koca olan şahısların tütünleri sipariş ettiğini, kendisine valiz ve para bıraktıklarını, valize tütün yerleştirdikten sonra Paç’a verdiğini anlattığını açıkladı. Polis çavuşu Sultan Gizem Dönmez,Paç’ın 4 Ağustos 2023, 22 Şubat 2024 tarihleri arasında 23 kez giriş-çıkış yaptığını belirtti.

GÖREVİNİ İHMAL ETTİ

Polis, A.Ü'nün ise 4 Ağustos 2023, 22 Şubat 2024 tarihleri arasında tam 17 kez elektronik sigaralarla dolu olan valizlerle çıkış yapan zanlı Ö.P'ye müdahale etmeyerek, görevini ihmal ettiğini belirtti.

Polis, soruşturmanın devam ettiğini ancak zanlıların etki edebileceği kısmının tamamlandığını ifade ederek, teminat talep etti. 

Zanlı Ö.P'nin avukatı, müvekkilinin KTBK’nın eski komutanı olduğunu, bu ülkeye hizmet ettiğini, birçok seveni bulunduğunu ifade ederek eskiden polis ve askerin üssü olduğunu, şimdi ise haftada bir gün karakola giderek imza atma şartının uygun olmayacağını savundu. Avukat, müvekkilinin nakit ve kefil kefaleti şartlarını yerine getirebileceğini ancak yurt dışı çıkış yasağı ve haftada bir gün ıspat-ı vücut yapma şartının konulmamasını talep etti. 

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç, zanlılar Ö.P ile B.M'nin 50’er bin TL nakit teminat yatırması, her biri için ikişer kefilin 400’er bin TL kefalet senedi imzalaması, zanlı A.Ü'nün 25 bin TL nakit teminat yatırması ve bir kefilin 400 bin TL kefalet senedi imzalaması, tüm zanlıların yurt dışına çıkışının yasaklanması, Ö.P ile B.M'nin haftada bir gün ıspat-ı vücut yapmasına emir verdi.

23 ŞUBAT'TA TUTUKLANMIŞTI

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) emekli komutanı Korgeneral Ömer Paç, Ercan Havaalanı VIP geçişinden 3 valiz dolusu sigara tütünü çıkardığı gerekçesiyle 23 Şubat'ta tutuklanmış, 24 Şubat'ta ise mahkemeye çıkarılarak 3 gün tutukluk verilmişti.

Öte yandan, Ö.P'ye tütünleri veren B.M. de, 25 Şubat'ta tutuklanarak 26 Şubat'ta çıkarıldığı mahkeme tarafından 1 gün tutukluk verildi.

2 zanlı 27 Şubat'ta tekrar mahkemeye çıkarılmış, haklarında 3 gün daha tutukluk verilmişti.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar