Erzincan'da maden ocağı çevresinde toprak kayması: 9 işçi kurtarılmaya çalışılıyor

13 Şubat 2024

Güncelleme: 14 Şubat 2024

A
A

Erzincan'da altın madeninin bulunduğu geniş bir alanda meydana gelen toprak kaymasında, göçük altında kaldığı açıklanan 9 işçi için arama kurtarma çalışması başlatıldı. İşte o anın görüntüleri...

ZgotmplZ

Erzincan'da maden faciası meydana geldi.

İliç ilçesinde, altın madeninin bulunduğu geniş bir alanda toprak kayması yaşandı.

Çöpler köyündeki altın madeninin bulunduğu bölgede, devasa bir toprak yığını vadiye aktı...

Aktif vardiyada 667 işçinin çalıştığı alanda toprak altında işçilerin ve iş makinalarının kaldığı belirtilirken olayın hemen ardından, bölgeye jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Toprak altında kalanlar için ekipler, bölgede arama kurtarma çalışmalarına başladı.

Vali Hamza Aydoğdu da toprak kaymasının ardından bölgeye hareket etti.

Aydoğdu, konuya ilişkin bilgi verdi.

"TOPRAK ALTINDA KALAN ÇALIŞANLAR VAR"

Aydoğdu, "Şu anda o bölgede olan arkadaşların tespiti yapıldı. Net bilgi vermek için beklemek lazım. Kamuoyunu kısa bir süre sonra bilgilendireceğim. 25 dakika içerisinde Erzincan'dan varmış olduk. Şu anda o bölgeye vardık. Bu işlemde toprak dışarı çıkarılıp istifleniyor. O sırada bir toprak kayması gerçekleşiyor. Bütün arkadaşlarımız bunun nedeni üzerinde çalışıyorlar. Toprak altında kalan çalışanlar var, kişi sayısı belli değil." dedi.

Yapılan açıklamada göçük altında kalan işçi sayısına ilişkin bilgi verilmezken Aydoğdu'nun detaylı açıklama yapacağı belirtildi.

9 KİŞİYE ULAŞILAMIYOR

Konuya ilişkin bir açıklama da İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan geldi.

Yerlikaya, net olmamakla birlikte vardiyada çalışan 667 işçinin 9'undan haber alınamadığını söyledi. Yerlikaya, aynı zamanda 400 kişilik ekibin arama kurtarma çalışmasına katıldığı bilgisini verdi.

 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, maden ocağından çıkarılan toprakların istiflenmesiyle oluşan bir kümelenme olduğunu belirten Yerlikaya, kümelenen toprağın kayması sonucu olayın meydana geldiğini kaydetti.

Yerlikaya "8-10 dönümlük toprak kütlesi 100 dönümlük alana yayıldı" ifadelerini kullandı.

 
FIRAT NEHRİ'NE SIZMA VAR MI?

İşçilerin kurtarılması için çalışmalar sürerken Erzincan Valiliği'nden siyanür iddialarına ilişkin açıklama geldi.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, maden ocağında yaşanan toprak kaymasına ilişkin bölgede gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm ekiplerin olay yerinde söyledi.

"SIZMA SÖZ KONUSU DEĞİL"

Siyanür iddiaları ile ilgili konuşan Vali Aydoğdu, şu anda bir sızmanın söz konusu olmadığını söyledi.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu iddialara ilişkin açıklamasında şunları kaydetti:

''Şu anda bir sızma söz konusu değil. Olsa bunu size açıklarız. Fırat Nehri'ne sızma söz konusu değil. Toprak kayması oldu, yani bu toprak kayması dışında herhangi bir problem yok. Bütün ekipler geliyor, buradaki bütün kontrolleri yapacaklar.''

BAKANLIK: MENFEZLER KAPATILDI

Facianın ardından Fırat Nehri'ne madenden sızıntı olduğu iddialarıyla ilgili bir açıklamada Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan geldi.

Fırat Nehri'ne sızıntı olduğu iddialarıyla ilgili açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, akan malzemenin Fırat Nehri'ne ulaşmaması için Sabırlı Deresi'nin Nehri'ne ulaşan menfezinin kapatıldığını duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Bununla birlikte toprak kaymasının hemen ardından Bakanlığımız merkez ve il müdürlüğümüz denetim ekiplerini bölgeye ivedilikle sevk ettik. Toprak kayması sırasında akan malzemenin Fırat Nehri'ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla Sabırlı Deresi'nin Fırat Nehri'ne ulaştığı menfezin kapaklarını kapattırdık. Ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor, gelişmeleri hassasiyetle takip ediyoruz.''

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar