Erhürman'dan hükümete et eleştirisi: Aman ha müjde falan vermeyin!

16 Nisan 2024

Güncelleme: 17 Nisan 2024

A
A

Kasaplar Birliği 550 TL'ye satılma şartı getirilen emirnamenin iptal edilmesini istedi. CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da hükümeti, verilen müjdeyi ''gözüne yüzüne bulaştırmakla'' eleştirdi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Bugün Kasaplar Birliği, et konusundaki fiyat emirnamesinin tek taraflı olduğunu iddia ederek geri çekilmesi kararı aldı.

Birlik Başkanı Halil Akbıçak, protokole imza atmalarının yanlış olduğunu belirtti ve protokol metnine imza atmalarının kendilerini zorladığını ifade etti. Kasaplar adına özür dileyen Akbıçak, protokolün tamamen yanlış ve tek taraflı olduğunu öne sürdü.

Önceki bir protokolle kuzu eti fiyatının 550 TL olarak belirlenmesi üzerinden 12-13 gün geçtikten sonra Kasaplar Birliği bugün toplandı. Birlik Başkanı, protokole imza atmalarının kendilerini zorladığını ve kasaplardan özür diledi. Kasaplar, kuzu eti fiyatını 550 TL'ye sabitleyen emirnamenin geri çekilmesini talep etti.

ERHÜRMAN'DAN HÜKÜMETE ELEŞTİRİ

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, kasapların açıklamasına atıfta bulunarak hükümeti eleştirdi. Erhürman, "Hükümetten bayram müjdesi: Kuzu eti 550 TL" şeklindeki açıklamaların ardından yaşanan gelişmelere dikkat çekti.

Bu durumu eleştirerek, hükümetin narh koymadan ve gerekli istişareleri yapmadan müjde verdiğini ve sonra bu müjdenin yüzüne gözüne bulaştığını ifade etti. Ayrıca, ekonomik durumun güneye kaymasıyla ilgili endişelerini dile getirdi ve hükümetin daha dikkatli ve güvenilir adımlar atması gerektiğini vurguladı.

Erhürman, ''Bir daha fiyat denetimi, piyasayı ucuzlatmak gibi kavramları almayın ağzınıza. Aman ha müjde falan vermeyin'' dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar