Erhürman'a göre gençlerin gitmemesi için euroya geçmek şart

2 Haziran 2023

Güncelleme: 2 Haziran 2023

A
A

CTP Genel Başkanı Erhürman, “Gençlerimizin bu topraklara tutunabilmesi için euroya geçmemiz şart.” dedi.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, 25 Haziran seçimleri öncesi, dün beraberindeki heyetle birlikte Girne’de Karşıyaka ve Kayalar köyünü ziyaret etti.

Erhürman ziyaretlerde yaptığı konuşmada, 25 Haziran’da gerçekleştirilecek ara seçimde CTP’nin, Sami Özuslu’yu aday gösterdiğini anımsatarak, Özuslu’nun bu ülkede yıllardır demokrasi, barış, özgürlük, eşitlik ve adalet mücadelesi verdiğini belirtti.

Bu seçimde sadece Özuslu için oy değil, aynı zamanda CTP’nin bir buçuk yıldır ortaya koyduğu politikalar için de destek istediklerini ifade eden Tufan Erhürman, “seçimi kazanarak, hükümetin lale devri hayatına ‘dur’ diyeceklerini” kaydetti.

“Kıbrıslı Türklerin bu kötü yönetimi hak etmediğini” belirten Erhürman, “Bu seçim, bunun mesajını vereceğimiz seçimdir. Biz seçimden birinci çıkacağız ve çok kısa bir süre sonra erken seçim olacak. Bu memleket bu zihniyetten kurtulacak.” dedi.

TL’nin döviz karşısındaki değer kaybının sürmesinden dolayı insanların alım gücünün düştüğünü ifade eden Erhürman, euroya endeksli muhasebe sistemine geçilmezse bu fakirleşmenin önüne geçilemeyeceğini kaydetti.

CTP lideri Erhürman, Kıbrıslı Türk gençler için ev almanın günden güne zorlaştığını, bunun önüne geçilmezse gençlerin ülkeden göç edeceğini söyledi.

Tufan Erhürman, CTP iktidarında euro muhasebe sistemine geçileceğini kaydetti.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar